top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga Måndag: Övervinna Prokrastinering med Jobhunters 9 Strategier. Lär dig planera med Rusta och matcha!

Uppdaterat: 23 apr.


I dagens utgåva av "Härliga Måndag" tar vi itu med ett ämne som berör oss alla på ett eller annat sätt: prokrastinering. Det är en vanlig missuppfattning att prokrastinering beror på lathet, men i verkligheten ligger orsaken ofta i ångest. Kostnaden för prokrastinering är det liv vi kunde ha levt. För att hjälpa dig att övervinna prokrastinering delar vi idag nio effektiva strategier.


1. Pomodorotekniken

Denna teknik innebär att du arbetar i fokuserade 25-minutersintervaller, följt av en 5-minuterspaus. Efter fyra cykler tar du en längre paus på 15-30 minuter. Det hjälper dig att bibehålla fokus och undvika utbrändhet.

2. "2-Minutersregeln"

Om en uppgift kan slutföras på mindre än två minuter, gör den omedelbart. Detta hjälper till att eliminera små uppgifter som snabbt kan ackumuleras och överväldiga dig.

3. "5-Sekundersregeln"

När du känner driften att skjuta upp något, räkna ner från 5 och agera omedelbart. Detta hjälper till att övervinna det inledande motståndet att börja med en uppgift.

4. 1-3-5-regeln

Identifiera 1 stor uppgift, 3 medelstora saker och 5 små uppgifter i början av varje dag. Ge dig i kast med dessa prioriteringar först.

5. 80-20-regeln

Fokusera på de 20% av uppgifterna som kommer att ge 80% av resultaten. Detta hjälper dig att prioritera uppgifter och undvika prokrastinering.

6. "Ät grodan"

Gör din största, mest avskräckande uppgift först på morgonen, medan din viljestyrka är som högst. Det är uppiggande att få det svåraste gjort tidigt.

7. "Inte Att-Göra"-listan

Identifiera uppgifter eller aktiviteter som inte är nödvändiga eller som kan delegeras, och sluta göra dem. Detta hjälper till att frigöra tid och energi för viktigare uppgifter.

8. Bryt Ner Uppgifter i Mindre Delar

En av de främsta anledningarna till att vi prokrastinerar är att en uppgift verkar för stor och överväldigande. Genom att bryta ner den i mindre delar blir uppgiften mer hanterbar.

9. Eliminera Multitasking

Att försöka jonglera flera uppgifter garanterar att ditt sinne kommer att vandra. Fokusera istället enskilt på uppgifter med obönhörlig koncentration.


👍 2024 blir året du övervinner prokrastinering!

♻️ Dela detta för att hjälpa fler övervinna prokrastinering!


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



13 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page