top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Äntligen Måndag: Topptips för att Hitta ett Nytt Jobb Inom Ditt Nuvarande Företag


Välkommen till "Äntligen Måndag", din go-to-källa för inspiration och råd för karriärutveckling. Idag tittar vi närmare på hur du kan navigera i din karriärväg inom ditt nuvarande företag, och därigenom hitta nya möjligheter utan att behöva byta arbetsgivare. Låt oss dyka in i experttips från Neil Lenane, en ledare inom talanganskaffning hos Progressive Insurance, som delar med sig av sin insikt och erfarenheter.

Var Öppen för Nya Roller och Ansvarsområden

Första steget mot intern karriärframsteg är att anamma en anpassningsbar inställning och vara villig att ta sig an nya utmaningar. "Var beredd att göra något annorlunda var tredje år. Det kan innebära en ny roll, att utvecklas i din nuvarande roll eller kanske ta på dig ett annat ansvar inom den rollen," råder Lenane. Att hålla din karriär dynamisk och engagerande säkerställer kontinuerligt ny kunskap och erfarenheter, avgörande för uppåtrörelse.

Gör Dina Karriärambitioner Kända

Ett avgörande element för intern mobilitet är öppenhet om dina karriärmål. Engagera dig i öppna samtal med dina ledare, uttryck dina ambitioner och visa ditt intresse för att gå framåt. "Ibland kan din chef vara medveten om kommande möjligheter," säger Lenane. "Var inte rädd för att själv ta initiativet."

Det är också viktigt att förstå företagets verksamhet. Att känna till organisationens prioriteringar gör dig till en mer värdefull och informerad kandidat för framtida möjligheter.

Utmärk Dig i Din Nuvarande Roll

Medan det är viktigt att blicka framåt är det avgörande att du utmärker dig i din nuvarande position. "Fortsätt att vara riktigt bra i din nuvarande roll," betonar Lenane, där prestation i din nuvarande roll lägger grunden för framtida möjligheter. Att förstå och anpassa sig efter din organisations egenskaper kan ytterligare förbättra din kompatibilitet med potentiella nya roller inom företaget.

Planera Din Utveckling Proaktivt

Slutligen är proaktiv karriärplanering, inklusive självbedömning och utnyttjande av lärande resurser, avgörande för intern karriärmobilitet. Lenane föreslår att du driver din egen utveckling, börjande med bedömningar och möjligen coaching. "Varje organisation har någon form av lärande organisation," indikerar Lenane, vilket betonar vikten av att dra nytta av formell träning, mentorskap och möjligheter till jobbskuggning.

Att förstå 70-20-10-modellen för lärande kan effektivt vägleda dina utvecklingsinsatser. Denna modell säger att cirka 70 procent av ditt lärande bör komma från ditt jobb, 20 procent bör vara på grund av dina möten med andra, och 10 procent bör vara från formella lärandeupplevelser.

Lenanes råd erbjuder en solid vägkarta som innefattar att vara öppen för förändringar, tydligt kommunicera dina karriärmål, utmärka dig i din nuvarande roll och aktivt planera din karriärutveckling. Genom att omfamna dessa strategier kan du låsa upp en värld av möjligheter inom din organisation, och banar väg för en uppfyllande och dynamisk karriärväg.

Utmaning till Läsaren

Denna veckas utmaning är att identifiera en ny möjlighet inom din nuvarande roll eller att inleda en konversation med din ledare om dina karriärambitioner. Fundera på vad ditt nästa steg kan vara och agera på det. Hur kan du positionera dig själv för framsteg inom din nuvarande organisation? Genom att ta dessa steg, sätter du grunden för en blomstrande karriär, direkt där du är.

Nu när du är utrustad med insikter och strategier för att navigera din karriärväg internt, är det dags att ta nästa steg. Kom ihåg, varje måndag erbjuder en ny början och en möjlighet att skapa den karriär du drömmer om, inom de väggar där du redan arbetar. Lycka till!


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


7 visningar0 kommentarer

Hozzászólások


bottom of page