top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga Måndag: Maximera Företagets Potential med AI

Uppdaterat: 23 apr.

Välkommen till ännu en "Härliga Måndag" där vi tar ett steg närmare att förstå och utnyttja den fantastiska världen av artificiell intelligens (AI). Idag kommer vi att utforska hur AI används i dagens samhälle, vilken potential den har och vilka utmaningar som företag kan stöta på när de försöker maximera nyttan av denna teknik.


AI har blivit en integrerad del av vår vardag. För att belysa detta ämne har vi låtit tre av Sveriges främsta AI-experter dela med sig av sina insikter. Det är viktigt att notera att AI inte bara handlar om språkmodeller som Chat GPT, även om dessa har fått mycket uppmärksamhet på senare tid. Enligt våra experter är AI en mångfacetterad teknik som har enorma tillämpningsområden.


En av dessa tillämpningar är traditionell maskininlärning, som har visat sig vara ovärderlig inom tillverkningsindustrin. Här har man använt stora mängder data för att träna AI-system att förutse maskiners nedbrytning. Likaså har prognoser inom ekonomi och marknadsföring gynnats av maskininlärning.


Men vad som verkligen öppnar upp för spännande möjligheter är den generativa AI:n. Den ger oss ett nytt verktyg, en ny spelare i spelet. Tidigare kunde vi ställa enkla frågor till AI-system och få snabba svar. Nu kan vi ställa komplexa frågor och utforska varför människor agerar som de gör. Det här öppnar upp för en helt ny våg av automatisering av arbetsuppgifter och ger oss en djupare förståelse för mänskligt beteende.


Hur påverkar detta arbetsmarknaden och hur kommer framtiden att se ut? Enligt Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering vid Linköpings universitet, kommer AI successivt att spela en allt större roll i människors arbetsliv. AI kommer att integreras i våra arbetsverktyg och snabba upp processer, från att renskriva anteckningar till att skapa bilder.


Daniel Akenine, teknikchef på Microsoft, fokuserar på de kreativa processerna. Generativa AI-system har potentialen att effektivisera arbetsuppgifter inom kreativa branscher, som media och skapande av innehåll. Ett exempel är att använda generativa röster för att skapa ljudböcker eller att sammanfatta komplexa textmassor på ett ögonblick.


Så hur kan företag dra nytta av AI? Enligt Daniel Akenine är det viktigt att anpassa användningen av AI efter företagets storlek och resurser. Små företag kan använda färdigutvecklad teknik, medan större företag kan utforska avancerade digitala tjänster med hjälp av AI. En ny generation AI är enklare att använda tack vare förtränade modeller, vilket minskar behovet av djup datakunskap.


Det är också viktigt att vara öppen för nya möjligheter som AI öppnar upp för. AI kan inte bara automatisera arbetsuppgifter utan även skapa helt nya affärsmodeller och sätt att möta kundernas behov.


Sammanfattningsvis är AI en kraftfull resurs som kan förändra företag och samhället som helhet. Människa kombinerat med dator är oslagbart, och det är viktigt att se AI som ett komplement snarare än en ersättning för mänsklig arbetskraft.


Vi hoppas att den här "Äntligen Måndag" har gett dig en djupare inblick i AI:s möjligheter och hur ditt företag kan dra nytta av dem.


Glöm inte att hålla dig öppen för nya idéer och möjligheter, för AI är här för att stanna och utvecklas kontinuerligt.


Ha en fantastisk måndag och se fram emot de spännande möjligheter som framtiden med AI har att erbjuda!


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page