top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga Måndag!

Uppdaterat: 23 apr.

Välkommen åter till "Härliga Måndag" – din personliga guide till en strålande karriär! I dagens fördjupade inlägg tar vi jobbintervjun till en helt ny nivå och ger dig inte bara strategier, utan även en konkret övning för att skärpa dina färdigheter.

När du står inför en jobbintervju, är det inte bara dina svar som räknas, utan även din inställning och din förmåga att kommunicera ditt värde. Så här gör du det bästa av möjligheten:

  1. Forskning i djupet: Läs igenom företagets senaste rapporter och produkter. Förstå deras marknadsposition, konkurrenter och branschutmaningar. Sätt dig in i företagets språk och terminologi och använd det i dina svar.

  2. Analysera Jobbrollen: Gör en SWOT-analys (styrkor, svagheter, möjligheter och hot) av dig själv i förhållande till jobbet. Hur passar dina erfarenheter och färdigheter in i den sökta rollen? Reflektera över hur du kan överbrygga eventuella kompetensgap.

  3. Djupgående Förberedelse av Frågor: Utöver att öva på svar, skriv ner berättelser som illustrerar dina framgångar och lärdomar. Använd gärna STAR-metoden (Situation, Task, Action, Result) för att strukturera dina svar.

  4. Personligt Varumärke: Utveckla en "elevator pitch" som sammanfattar vem du är professionellt, dina största framgångar och vad du söker i nästa roll. Var redo att presentera detta med entusiasm.

  5. Bemästra Tekniken för Virtuella Intervjuer: Utöver grundläggande teknisk förberedelse, öva på att tala in i kameran och inte skärmen för att simulera ögonkontakt. Använd också handrörelser och kroppsspråk för att förmedla dina poäng, precis som i en fysisk intervju.

  6. Psykologisk Förberedelse: Visualiseringstekniker kan hjälpa dig att minska stress. Föreställ dig att du är i intervju rummet och går igenom intervjun steg för steg med positiva resultat.

  7. Första Intryck: Forskning visar att första intrycken görs inom några sekunder. Öva på ett fast handslag, ett självsäkert leende och en direkt blick. Klä dig också i linje med företagets klädkod.

  8. Lyssna Aktivt: Visa uppriktigt intresse genom att nicka, ge feedback och ställa följdfrågor. Detta visar att du är engagerad och värdesätter vad intervjuaren säger.

  9. Håll Positiviteten: Var entusiastisk och positiv när du talar om dina erfarenheter och dina mål. Även om du diskuterar utmaningar, fokusera på vad du lärde dig och hur du växte från dem.

  10. Kontinuerlig Utveckling: Efter intervjun, reflektera över vad som gick bra och vad som kan förbättras. Läs på om ytterligare kunskaper eller certifieringar som kan göra dig mer konkurrenskraftig för framtida roller.

  11. Uppföljning: Skicka ett personligt tackmail inom 24 timmar där du sammanfattar din entusiasm för rollen och hur du kan bidra till företaget.

Övning - "Intervjusimulering":

Nu till övningen som kan göra stor skillnad. Kalla det "Intervjusimulering". Det här är en tvådelad övning där du först spelar in dig själv som svarar på vanliga intervjufrågor. Sedan analyserar du inspelningen för att identifiera förbättringsområden.


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990


Mail: Michael.svensson@jobhunter.se


Tel: 070-600 17 00


Ds






2 visningar0 kommentarer

ความคิดเห็น


bottom of page