top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga måndag

Uppdaterat: 23 apr.

Konsten att Skina Under Anställningsintervjun

Måndag morgon, och många av oss är på väg till en ny arbetsvecka. För vissa innebär det även en ny utmaning - anställningsintervjun. Hur presenterar man sig bäst, och hur kan man balansera självförtroendet med ödmjukhet?


Det börjar med självkänsla. Enligt forskning från Göteborgs universitet, spelar självkänslan en central roll i hur vi framställer oss själva. Att känna sig trygg i sin egen kompetens och kunna förmedla det utan överdrift är nyckeln. Men hur når man dit?


Många självhjälpsböcker föreslår positivt tänkande och visualisering som verktyg för att bygga självkänsla. Men det är inte alltid så enkelt. Verklig självkänsla kommer från att förstå våra styrkor, erkänna våra svagheter, och arbeta för att utveckla båda.


Om du känner dig osäker på dina styrkor och svagheter kan det vara värdefullt att vända sig till kollegor eller vänner för ärlig feedback. Kom ihåg att konstruktiv kritik är en gåva, även om det kan vara svårt att höra ibland.


Under intervjun, försök att undvika att över-analysera intervjuarens reaktioner. Istället, fokusera på att vara autentisk och ärlig. Och om nervositeten tar över, kom ihåg att det är helt mänskligt. Alla har varit där.


Två rekryterare, Jenny Nilsson och Anna Nordin, betonar vikten av förberedelse inför intervjun. Men det handlar inte bara om att öva på svar. Det handlar om att verkligen förstå tjänsten du söker och organisationens kultur.


Om du inte får jobbet, kom ihåg att det inte alltid är en reflektion av din kompetens. Ibland kan andra faktorer spela in. Använd varje intervju som en lärande erfarenhet, och fortsätt att sträva efter att vara den bästa versionen av dig själv.


Till sist, här är några snabba tips för att lyckas på din nästa anställningsintervju:

  • Läs på om tjänsten och organisationen.

  • Förbered dig, men undvik att över-analysera.

  • Var ärlig och autentisk.

  • Fråga om du är osäker på något.

  • Andas djupt och kom ihåg att varje intervju är en chans att växa.

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990


Mail: Michael.svensson@jobhunter.se


Tel: 070-600 17 00


Ds



3 visningar0 kommentarer

留言


bottom of page