top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga måndag

Uppdaterat: 23 apr.

Livsval som Kan Påverka Din Karriär Negativt om 10 År (Om Du Inte Är Försiktig)


"Om bara..." Dessa två ord tillsammans skapar en av de mest sorgliga fraserna i alla språk. Mer än något annat, ångrar vi de små chanser vi inte tog, de värdefulla möjligheter vi var för upptagna för att vårda, och de goda beslut vi väntade för länge med att göra. Särskilt inom jobbsökande och karriärbyggande finns det specifika livsval som kan leda till den här känslan av ånger. Här är tio sådana val och hur du kan undvika dem:

Att låta andra bestämma vad vi är värda

Inom jobbsökande och karriärutveckling glömmer vi ofta att de flesta människor bedömer oss baserat på deras egna erfarenheter, som ofta inte har något att göra med oss. Låter du andras åsikter påverka din självbild sätter du dig själv i beroendeställning – du är bokstavligen på nåder av deras osäkra, fördomsfulla perspektiv. Din värde hittar du inom dig själv, och sedan kommer du att dra till dig dem som förtjänar din energi.

Att vara för upptagen med att imponera på andra och glömma våra prioriteringar

Tio år från nu spelar det ingen roll vilka skor du bar idag, hur ditt hår såg ut, eller vilket klädmärke du bar. Vad som verkligen spelar roll är hur du har levt, hur du har älskat, och vad du har lärt dig under resans gång. Så glöm att imponera på människor för sakens skull. Var äkta istället!

Låta osäkerhet stoppa oss

Inom jobbsökande och karriärutveckling är osäkerhet ofta en stor barriär. Vi undviker att ta risker av rädsla för att misslyckas eller avvisas. Men om du låter osäkerhet vinna, kommer du aldrig att lära dig något och du kommer alltid att undra vad som skulle ha hänt om du hade tagit den där risken.

Fokusera på misslyckanden istället för nuvarande möjligheter

Misslyckanden är en del av livet och karriären, men de bör inte vara det enda vi ser. Att hålla fast vid misslyckanden hindrar oss från att se och dra nytta av de möjligheter som finns runt oss just nu. Försök istället att se varje misslyckande som en lärdom som kan hjälpa dig att förbättra och utvecklas i din karriär.

Att hålla för hårt på hur saker "borde" vara

Det är lätt att bli fast i förväntningar och planer, särskilt när det gäller din karriär. Men livet och arbetslivet förändras ständigt, och att hålla för hårt på dina föreställningar om hur saker borde vara kan hindra dig från att anpassa dig och ta tillvara på nya möjligheter.

Att spela offret för länge

Livet är inte rättvist, och det gäller även för arbetslivet. Men du behöver inte låta dina tidigare erfarenheter definiera dig eller begränsa dina framtida möjligheter. Att ständigt spela offret kommer bara att göra dig mer maktlös.

Vänta, överanalysera, och aldrig ta handling

Ett stort hinder för många jobbsökande och karriärbyggare är paralys genom analys. Vi spenderar så mycket tid på att vänta på den perfekta möjligheten eller det perfekta beslutet att vi aldrig kommer någonstans. Kom ihåg att vägar skapas genom att gå, inte genom att vänta.

Att vara för upptagen för att uppskatta ditt liv

Det är viktigt att arbeta hårt och sträva efter dina karriärmål, men glöm inte att pausa och uppskatta livets enkla stunder också. Att ta sig tid att uppskatta det du har och de framsteg du har gjort kan hjälpa till att minska stress och förbättra ditt välbefinnande, vilket i sin tur kan förbättra din arbetsprestation.

Inte spendera tillräckligt med kvalitetstid med rätt människor

Människorna du väljer att omge dig med kan ha en stor inverkan på din karriär och ditt välbefinnande. Så försök att spendera mer tid med människor som stöttar och uppmuntrar dig, och mindre tid med de människor du känner dig pressad att imponera på.

Att inte uttrycka din uppskattning och kärlek öppet och fullt ut

Vi kommer alla att förlora människor i våra liv. Det kan vara svårt att inse, men ingen mängd tid du spenderar med någon kommer någonsin att tyckas vara tillräcklig. Uttryck din uppskattning nu medan du kan, så att du inte behöver ångra det senare.

Sammanfattningsvis, ditt jobbsökande och din karriärutveckling kan påverkas av många olika livsval. Genom att vara medveten om dessa potentiella misstag och arbeta aktivt för att undvika dem, kan du skapa en mer framgångsrik och tillfredsställande karriär. Ha modet att tro på dig själv, att ta risker, att lära av dina misstag, och att anpassa dig till förändringar. Glöm inte heller att uppskatta det du har och att uttrycka din uppskattning för de människor som stödjer och uppmuntrar dig längs vägen.







2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page