top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga måndag

Uppdaterat: 23 apr.

Hur du kan främja din karriär under företagsnedskärningar


Nedskärningars påverkan på karriären: En introduktion

Att främja din karriär under en företagsnedskärning kräver en förändring i ditt tankesätt och dina handlingar. Det kan tyckas svårt, särskilt när du tänker på Marlow, en operativ chef vid ett tillverkningsföretag, vars framgång i karriären tycktes avspåras av en plötslig nedgång på marknaden och följande företagsnedskärningar.

Så hur navigerar man i denna typ av situationer, och framför allt, hur kan man vända motgången till ett språngbräda för yrkesmässig tillväxt? Här är fem strategier för att navigera i utmaningarna som kommer med kostnadsbesparingar och komma ut starkare.

Förändra ditt tänkande

Under tider av organisatorisk omvälvning är det naturligt att känna en mängd känslor - sorg, ilska, självtvivel. Men att undvika situationen och tycka synd om dig själv kommer inte att leda någonvart. I stället bör du omfamna förändring och osäkerhet som en del av jobbeskrivningen. Teknologiska framsteg, skiftande marknadsdynamik, eller förändrade kundförväntningar, företag omstrukturerar i en snabb takt. Du kan välja att se upplopp som en möjlighet att ge värde och framstå som en resilient, inflytelserik ledare som driver positiv förändring.

Fyll vakuumet

Gör dig själv ovärderlig genom att fylla det tomrum som skapats av de förändrade förhållandena. Trots nedskärningar såg Marlow vikten av att minska kostnaderna under nedgången och fokusera starkt på kärnverksamheten. Marlow omriktade sitt teams insatser mot endast grundläggande verksamhet. Det var svåra beslut att ta, men Marlows klokhet fångade ledningens uppmärksamhet, som uppskattade hennes strategiska prioritering.

Let efter snabba vinster

Under turbulenta tider söker alla efter en frälsare. Genom att identifiera och snabbt agera på förbättringsområden kan du positionera dig själv som en värdefull tillgång, någon som får resultat medan du håller företagets bästa intressen i åtanke.

Förhandla inför framtiden

Liksom Marlow kan du också läsa av situationen. Just nu kanske det inte är dags att be om en större förändring av din roll, dina ansvarsområden eller din ersättning, men du kan försöka få ett åtagande inför framtiden.

Gör ett sidleds karriärsteg

Även om framåt-och-uppåt karriärutveckling kan vara begränsad under en nedskärning, kan sidleda rörelser fortfarande ge möjligheter att lära sig nya färdigheter och få nya erfarenheter.

Att främja din karriär under en företagsnedskärning kräver en förändring i ditt tankesätt och dina handlingar. Genom att anta dessa strategier kan du förvandla motgångar till en språngbräda för yrkesmässig tillväxt.




2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page