top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga måndag

Uppdaterat: 23 apr.

10 Vanor som kommer göra dig lyckligare än 98% av människor:


  1. Ta hand om din hälsa Du har bara en kropp och ett sinne. Båda måste räcka dig livet ut. Vanor som du utvecklar i dina 20- och 30-årsåldern kommer att påverka hur du lever i dina 60- och 70-årsåldern. Ta din hälsa på allvar. Utan den har du inget.

  2. Uttryck uppriktig uppskattning Öva på tacksamhet dagligen. Det hjälper dig att behålla perspektivet. Om du läser detta har du förmodligen tillgång till:

  • Mat

  • Vatten

  • Tak över huvudet

  • Teknik

  • Internet Uppskatta det, och planera sedan för att gripa dagen.

  1. Betala det framåt Studier visar att slumpmässiga goda handlingar förbättrar välmåendet. Du kan praktisera att betala det framåt genom att:

  • Hålla upp dörren för någon

  • Plocka upp skräp utomhus

  • Ge en komplimang En enkel handling kan ändra riktningen på din dag.

  1. Välj optimism Optimister uppmuntrar dig att förverkliga dina drömmar. Pessimister säger att du ska förbli som du är, aldrig förändra dig. Pessimister låter ofta kloka. Men i det långa loppet är det optimisterna som lever ett liv de är stolta över.

  2. Minska dina önskningar Det är inte mannen som har för lite som är fattig. Det är mannen som längtar efter mer. Lycka är inte resultatet av externa objekt. Det är istället en inre känsla av tillfredsställelse. Hitta din minimalistiska livsstil.

  3. Jämför dig inte med andra Jämförelse är stöld av glädje. Det kommer alltid att finnas någon:

  • Som är friskare

  • Som har mer pengar

  • Som "lever" ett bättre liv Jämför dig själv med den du var igår. Om du är 1% bättre idag, vinner du.

  1. Ignorera det oväsentliga "Fenomenet glänsande objekt" dödar motivation och tillväxt. Det är vanligt idag. Det finns alltid en ny möjlighet eller distraktion tillgänglig. Men i det långa loppet kommer de som kan fokusera på det viktigaste att vara mest framgångsrika.

  2. Läs ständigt En läsare lever tusen liv innan han dör. Den som inte gör det lever bara ett. Böcker ger dig tillgång till tankar, berättelser och filosofier från de som kom före dig. Navigera inte genom livet utan befintliga handlingsplaner.

  3. Prioritera tillväxt Om du inte växer, så förfaller du. Det finns inget sådant som stillastående. En 1% förbättring på en dag är en 3 700% förbättring på ett år. Fråga dig själv varje morgon: "Hur kan jag förbättra mig idag?"

  4. Skriv dagligen Att sätta dina tankar på papper tvingar dig att organisera dem. Om du saknar förståelse kommer det att avslöja brister i ditt tänkande. Detta är värdefull information, eftersom du nu kan fylla i dessa luckor. Använd skrivande för att skärpa ditt tänkande och öka din tankekapacitet.

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



6 visningar0 kommentarer

Commenti


bottom of page