top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Söndagsläsningen: Revolutionera Dina Möten Med Jeff Bezos 4 Gyllene Regler, rusta och matcha


Välkommen till Söndagsläsningen, en specialblogg dedikerad till att ge värdefulla insikter och tips till er som navigerar på arbetsmarknaden. Denna vecka zoomar vi in på ett område som berör många av oss i vår dagliga arbetssituation - möten. Är du trött på möten som känns oändliga och dränerar dig på energi? Du är inte ensam.

Enligt en nyligen genomförd undersökning tappar 95% av deltagarna fokus under möten. Istället ägnar de sig åt aktiviteter som att:

  • Rita eller skissa (27%)

  • Arbeta med andra uppgifter (28%)

  • Spela mobilspel (31%)

  • Skicka meddelanden till en vän (32%)

  • Handla online (35%)

  • Bläddra i sociala medier (38%)

  • Läsa nyheterna (39%)

Detta signalerar tydligt behovet av att ompröva hur vi genomför möten. Lyckligtvis delar Victoria Repa, med inspiration från Amazon's VD Jeff Bezos, en fuskblad som kan förändra sättet vi tänker på och genomför möten.

4 Gyllene Regler för Effektiva Möten av Jeff Bezos

🍕 Två-Pizza Regeln

Antalet deltagare i ett möte påverkar dess effektivitet direkt. Amazon begränsar storleken på mötesdeltagare till mellan 5-9 personer - ungefär så många som två pizzor kan mätta.

🪑 Tom Stol-Regeln

För att alltid hålla kunden i åtanke, insisterar Bezos på en tom stol vid varje möte. Denna symboliserar kunden. Ingen värde till kunden = inget företag.

🚫 Inga PowerPoint

Bezos har förbjudit PowerPoint till förmån för 6-sidiga promemorior. Dessa standardiserade memos ger all nödvändig kontext, detaljer och idéer som deltagarna behöver känna till.

⏳ Börja med Tystnad

Möten börjar med 20 minuters tyst läsning. Detta säkerställer att alla deltagare är fokuserade och bokstavligt talat på samma sida.

Dessa regler har testats och bevisats fungera, inte bara inom Amazon men också personligen av många som har antagit dem. De erbjuder en konkret plan för att göra möten mindre uttröttande och mer effektiva.

Utmaning till Läsaren

Vi uppmanar dig att prova dessa regler i dina egna möten. Är du redo att förändra dina möten och uppnå otroliga resultat likt Amazon? Dela gärna med dig av dina erfarenheter och hur dessa förändringar har påverkat dina möten och arbetsdynamik.

Hur gör du dina möten effektiva? Låt oss skapa en diskussion och lära av varandra.

Vi ser fram emot att höra från dig och att tillsammans skapa en mer dynamisk och effektiv arbetsmiljö för alla. Tills nästa gång i Söndagsläsningen, ha en produktiv och inspirerande vecka!


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


14 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page