top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Söndagsläsningen - med Rusta och matcha från Jobhunter

Fem Skadliga Arbetsvanor att Lämna Bakom sig 2023


Välkommen till "Söndagsläsningen"! I dagens inlägg tar vi en närmare titt på fem skadliga arbetsvanor som kan hålla oss tillbaka från att vara våra bästa jag på arbetsplatsen och varför det är viktigt att lämna dessa bakom sig inför det nya året.

1. Människobehagande

Att försöka behaga andra på arbetsplatsen kan leda till att man överger sina egna gränser och behov. Denna vana kan skapa en kultur där du alltid sätter andras behov före dina egna, vilket kan leda till utbrändhet och missnöje i längden.

2. Att Säga 'Ja' När Du Vill Säga 'Nej'

Att ständigt säga ja, även när du egentligen inte vill, kan leda till stress och utbrändhet. Det är viktigt att lära sig att sätta gränser och respektera sina egna behov, även på arbetsplatsen.

3. Skvaller för att Passa In

Att delta i skvaller på arbetsplatsen kan tyckas vara ett sätt att passa in, men det kan skada förtroendet och relationerna med kollegor. Det är viktigt att fokusera på att bygga positiva och stödjande relationer snarare än att sprida rykten och negativitet.

4. Överarbete

Kulturen av ständigt överarbete är inte bara ohållbar utan också skadlig för både fysisk och mental hälsa. Att hitta en balans mellan arbete och privatliv är avgörande för att bibehålla både hälsa och produktivitet.

5. Tolerera en Dålig Chef

Att hantera en dålig chef kan vara en utmaning, men att tolerera dåligt beteende kan leda till en ohälsosam arbetsmiljö. Det är viktigt att kommunicera professionellt och söka efter bättre alternativ om situationen inte förbättras.


Slutsatser och Framtidsutsikter

Att bryta med dessa skadliga vanor är inte bara en personlig triumf, utan också ett steg mot en hälsosammare och mer produktiv arbetsmiljö. Kom ihåg att förändring tar tid och tålamod, men resultatet är värt ansträngningen. Vi hejar på dig inför det nya året!


Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



Rusta och matcha

16 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page