top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Söndagsläsningen med Rusta och Matcha!

LinkedIn viktigare än ditt CV

I den digitala erans jobbmarknad står vi inför en paradigmförskjutning som placerar LinkedIn i centrum för professionell framgång, och traditionella CV:n i skuggan. Simon Kronö belyser denna förändring i sitt senaste inlägg, och ger oss en inblick i rekryterares nya prioriteringar.

Tiderna förändras: LinkedIn tar över

Rekryterare ger i genomsnitt endast fem sekunders uppmärksamhet åt det traditionellt välskrivna CV:t. Det är LinkedIn som nu är den primära arenan där professionella framsteg och nätverkande sker. Men en snygg profil räcker inte; din närvaro och aktivitet på plattformen är det som verkligen räknas.

Vad gör dig till en toppkandidat?

Dina inlägg och offentliga interaktioner på LinkedIn väger tyngre än dina tidigare arbetsplatserfarenheter. Det är genom dessa aktiviteter du kan sticka ut och göra ett starkt intryck. Lindsay Mustain, tidigare rekryterare hos Amazon, betonar vikten av att synas i aktivitetsfältet för att bli en toppkandidat.

Profilens kvalitet är avgörande

Trots den ökade vikten av aktivitet och närvaro på LinkedIn, är det fortfarande av yttersta vikt att din profil framstår som exemplarisk. En professionell profilbild och en sammanfattning som speglar din professionella identitet och ambitioner är grundläggande.

Utmaningar med nya rekryteringstrender

Även om LinkedIn erbjuder nya möjligheter, är inte alla övertygade om dess framträdande roll i rekryteringsprocessen. Brittiska flottans utmaningar att hitta kvalificerad personal via plattformen belyser komplexiteten och utmaningarna med modern rekrytering.

Utmaning till läsaren: Hur kan du optimera din LinkedIn-profil för att bättre reflektera ditt professionella varumärke och öka din synlighet? Ta dig tid den här veckan att uppdatera din profil, engagera dig i relevant innehåll och bygga ditt nätverk. Ditt nästa karriärsteg kan börja med hur du presenterar dig på LinkedIn.

Låt oss tillsammans utforska och anpassa oss till den nya eran av jobbsökande, där din digitala närvaro och aktivitet på LinkedIn kan vara nyckeln till framgång.


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds




Rusta och matcha

44 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page