top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Söndagsläsningen - med Rusta och Matcha

Navigera Intervjun med AI:s Hjälp

Välkommen till Söndagsläsningen, där vi idag tar en djupdykning i hur du kan använda artificiell intelligens (AI) för att förbereda dig inför jobbintervjun. Med insikter från Lou Adler, en pionjär inom rekrytering och författare till "Hire with Your Head" och "The Essential Guide for Hiring & Getting Hired", utforskar vi hur kandidater kan säkerställa att de blir rättvist bedömda i intervjuer, särskilt när Performance-based Hiring används.

Förstå Performance-based Hiring

Performance-based Hiring är en metodik som fokuserar på kandidatens förmåga att uppnå specifika resultat och lösa verkliga problem. Detta tillvägagångssätt söker att matcha kandidatens tidigare prestationer med framtida förväntningar, vilket säkerställer en god passform för både organisationen och individen.

Förberedelser Inför Intervjun

Forskning och Anpassning: Innan intervjun, utforska företaget och den specifika rollen för att identifiera potentiella nyckelprestandaobjektiv (KPOs). Använd AI, såsom ChatGPT, för att omvandla den offentliga jobbeskrivningen till en prestandabaserad jobbeskrivning. Reflektera sedan över dina tidigare prestationer som stämmer överens med dessa mål och förbered dig på att dela dessa på ett strukturerat sätt.

Förbered Dina Frågor: Utveckla frågor som inbjuder till diskussion om rollens KPOs, teamdynamik och de utmaningar du förväntas ta dig an. Detta visar inte bara ditt intresse för rollens substans utan styr också intervjuaren mot att utvärdera din passform baserat på prestanda.

Under Intervjun

Styr Samtalet: Om intervjuaren ställer frågor som inte låter dig visa din lämplighet för KPOs, använd dina svar för att styra samtalet mot dina relevanta prestationer. Använd dina förberedda frågor för att subtilt styra diskussionen mot en prestandabaserad utvärdering.

Adressera Win-Win Hiring Framework: Introducera aspekter av Win-Win Hiring-beslutsmatrisen genom att diskutera dina motivationer, den arbetslivsbalans du söker, den typ av ledarskap och teammiljö där du trivs, samt dina karriäraspirationer.

Avsluta Intervjun

Summera Din Lämplighet och Motivation: I slutet av intervjun, sammanfatta kort hur dina tidigare prestationer visar din förmåga att möta rollens KPOs. Uttryck din entusiasm för de utmaningar och möjligheter som positionen erbjuder.

Fråga om Nästa Steg: Om intervjuaren är vag eller icke-engagerad, fråga försiktigt om det finns något i din bakgrund som saknas. Följ upp detta med ett exempel på en prestation som bäst uppfyller det kravet.

Uppföljning

I din uppföljningskommunikation, förstärk hur diskussionen bekräftade ditt intresse för rollen och din tro på att vara en stark passform, baserat på KPOs och dina prestationer.

Slutsats

Att navigera en intervju där Performance-based Hiring-principer inte uttryckligen används kräver att kandidater är proaktiva i att visa sin lämplighet, motivation och kompetens. Genom att noggrant förbereda, styra samtalet och använda strategiska frågor kan kandidater säkerställa att de utvärderas på sin förmåga att uppnå framgång i rollen.

Denna strategi hjälper inte bara kandidater att sticka ut, utan möjliggör också för dem att bedöma om rollen verkligen representerar rätt karriärsteg för dem. Så oavsett vilken sida av intervjudisken du befinner dig på, kommer denna söndagsläsning att erbjuda värdefulla insikter och verktyg för att uppnå mer Win-Win Hiring-resultat.


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page