top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Söndagsläsningen: Buffetts Bästa Tips för Karriären


Buffetts Retorikkurs - Nyckeln till Framgång

Vill du bli lika framgångsrik som Warren Buffett? Glöm hans investeringar – så förändrade en kurs i retorik finansrävens liv.

En Enkel Kurs som Förändrade Allt

På sitt kontor hänger inga diplom från universiteten som Buffett har bevistat. Istället är det examensbeviset från en enkel retorikkurs för tusen kronor som har fått hedersplatsen.

“Den viktigaste examen som jag har tagit”, säger investeringsgurun enligt CNBC. En kurs i retorik, som kostade en ynka tusenlapp, förändrade hans liv.

Kostnaden för Scenskräck

En gång i tiden led mannen, myten, legenden faktiskt av förlamande scenskräck. Som 20-åring blev Buffett fysiskt illamående bara av tanken på att hålla föredrag för sina kursare. Men många av framgångarna i livet har investeraren den där tusenkronorskursen i retorik mycket att tacka för.

“Dess inverkan på mitt liv var enorm”, säger finansräven.

Kommunikation - Nyckeln till Karriärklättring

Kommunikation är nämligen A och O för att du ska kunna nå dina mål. Slipa på talets gåva och du kommer att öka dina chanser att tjäna mer pengar, menar Buffett.

“Du måste kunna övertyga folk att gå med på dina idéer”, säger han. Och visst är finansräven något på spåren.

Högre Chans till Befordran

Den mest eftertraktade färdigheten bland rekryterare är enligt Linkedin nämligen kommunikation, skriver CNBC. Anställningsgrad och lönenivå har också visat sig avhängig hur bra du är på att kommunicera.

Enligt en rapport från jobbsökarsajten Joblist hade en fjärdedel av deltagarna med utåtriktade personligheter fått en befordran under det senaste året. Det är högre än någon annan personlighetsgrupp i undersökningen, skriver CNBC.

Fem Klassiska Knep för att Övertyga

Det finns några viktiga hållpunkter att tänka på i konsten för att övertyga din omgivning och bli en bättre talare. Råden har inte förändrats på 2 000 år, men är fortfarande lika relevanta. Att kunna övertyga andra är en konst som går tillbaka till Aristoteles tid.

Utmaning: Bli en Mästare på Kommunikation

Din utmaning denna vecka:

  1. Gå en Kurs i Retorik: Hitta en lokal eller online-kurs i retorik och anmäl dig. Det kan vara den bästa investeringen du gör för din karriär.

  2. Öva Talekonst: Förbered ett kort tal om ett ämne du brinner för och presentera det för en vän eller familjemedlem. Be om feedback och förbättra din teknik.

  3. Läs om Kommunikation: Fördjupa dig i böcker om kommunikation och retorik. Klassiska verk som "Retorik" av Aristoteles kan ge ovärderliga insikter.

Genom att förbättra din förmåga att kommunicera kan du öka dina chanser att lyckas och klättra i karriären, precis som Warren Buffett.




Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer: 10074721 för Kramfors



Tel: 070-600 17 00


Ds


1 visning0 kommentarer

Comments


bottom of page