top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Supertisdag med Vega: Vanliga misstag att undvika i ditt CV. Vega är en del av Rusta och Matcha!

När du söker jobb kan det vara lätt att snabbt slänga ihop ditt CV och skicka det till dussintals ansökningar utan att tänka på det igen. Men om du inte har granskat ditt CV på ett tag, kanske det är dags att öppna det dokumentet och ge det en översyn. Du kan bli överraskad över att upptäcka att du har begått några nyckelfel som kommer att leda till att rekryterare och anställningschefer lägger din ansökan i högen för avslag.

I sin senaste artikel lyfter Forbes-skribenten Andrew Fennell fram några vanliga fallgropar i CV:t som du bör undvika för att ditt CV ska sticka ut på ett positivt sätt. Här är tre av de misstag som betonas i artikeln:

  1. Din sammanfattning är inte engagerande: Eftersom den är precis i början av ditt CV, är detta din chans att göra ett bra första intryck. Använd inte långa sammanfattningar med vaga formuleringar som, "talangfull marknadsföringsprofessionell som söker nästa spännande karriärmöjlighet." Packa istället den med nyckelord relaterade till jobbet du söker, och inkludera några exempel på dina stora framgångar.

  2. Du visade inte din påverkan: I din arbetslivserfarenhetssektion, gå bortom att bara lista dina dagliga ansvarsområden. Använd kraftfulla handlingsverb, fakta och siffror för att visa upp dina färdigheter och prestationer. Hur har du gjort skillnad på ditt nuvarande företag? Varje potentiell rekryterare vill ha dessa detaljer.

  3. Stavfel och grammatiska fel: Vill du se lat och oprofessionell ut? Att lämna in ett CV med fel visar på bristande uppmärksamhet på detaljer, och det är en omedelbar avstängning för många anställningschefer. Se till att ge ditt dokument flera noggranna genomläsningar och få en vän att granska det för att upptäcka fel som du kanske inte är medveten om.

Utöver dessa tips, läs gärna hela Fennells artikel för ännu fler fallgropar att undvika, inklusive det fruktade generiska CV:t.


Utmaning för läsaren: Denna vecka, ta dig tid att noggrant granska ditt CV. Identifiera och åtgärda eventuella av de vanliga misstagen. Dela sedan dina uppdateringar med en vän eller kollega för ytterligare feedback. Hur förändrade dessa förbättringar uppfattningen av ditt CV?


Låt oss tillsammans säkerställa att våra CV:n representerar oss på bästa möjliga sätt i jobbjakten.


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



Rusta och matcha

31 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page