top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Supertisdag med Vega: Nyckelordens Kraft - Tala ATS

Språk

Vad är Nyckelord och Varför är de Viktiga?

Nyckelord är specifika ord eller fraser som beskriver de färdigheter, kvalifikationer och erfarenheter som arbetsgivare söker efter i en kandidat. ATS använder dessa nyckelord för att skanna och analysera CV

, vilket innebär att om ditt CV inte innehåller rätt nyckelord, kan det bli bortfiltrerat även om du är kvalificerad för jobbet.


Hur Identifierar du Rätt Nyckelord?

För att identifiera de mest relevanta nyckelorden för ett specifikt jobb, börja med att noggrant läsa igenom jobbannonsen. Leta efter ord och fraser som används för att beskriva de viktigaste ansvarsområdena och kraven för rollen. Här är några steg för att identifiera nyckelord:

  1. Jobbeskrivning: Läs igenom jobbannonsen och notera de ord som ofta återkommer. Dessa är vanligtvis de nyckelord som ATS kommer att leta efter.

  2. Liknande annonser: Jämför flera jobbannonser för liknande roller för att identifiera gemensamma nyckelord.

  3. Branschspecifika termer: Var medveten om specifika termer och fraser som är vanliga inom din bransch.

Exempel på nyckelord från en jobbannons för en marknadsföringschef kan inkludera:

  • Digital marknadsföring

  • SEO

  • PPC

  • Content marketing

  • Kampanjhantering

Hur Integrerar du Nyckelord i ditt CV?

När du har identifierat de relevanta nyckelorden, är det viktigt att integrera dem på ett naturligt och effektivt sätt i ditt CV. Här är några tips:

  1. Sammanfattning/Profil: Använd nyckelord i din professionella sammanfattning för att snabbt fånga uppmärksamheten hos ATS.

  2. Arbetslivserfarenhet: Beskriv dina tidigare jobb med nyckelord som matchar de ansvarsområden och prestationer du hade.

  3. Kompetenser: Skapa en separat sektion för nyckelkompetenser där du listar de viktigaste nyckelorden.

Exempel:

  • Sammanfattning: "Erfaren marknadsföringschef med expertis inom digital marknadsföring, SEO, och kampanjhantering."

  • Arbetslivserfarenhet: "Ledde digitala marknadsföringskampanjer med fokus på SEO och PPC, vilket resulterade i en 20% ökning av webbsidans trafik."

Balansen mellan Nyckelord och Läsbarhet

Det är viktigt att använda nyckelord, men det är också viktigt att ditt CV är läsbart och meningsfullt för rekryterare. Här är några tips för att balansera nyckelord och läsbarhet:

  1. Naturligt språk: Använd nyckelorden på ett naturligt sätt som passar in i meningen.

  2. Kontext: Ge exempel och kontext för hur du har använt dessa färdigheter i ditt arbete.

  3. Undvik upprepningar: Upprepa inte samma nyckelord om och om igen. Använd synonymer och relaterade termer för att variera ditt språk.

Verktyg för att Hjälpa dig med Nyckelord

Det finns flera online-verktyg som kan hjälpa dig att identifiera och optimera nyckelorden i ditt CV. Några av dessa inkluderar:

  1. Jobscan: Ett verktyg som jämför ditt CV med jobbannonser för att identifiera nyckelord som du kanske har missat.

  2. Wordle: Ett verktyg för att skapa ordmoln som hjälper dig att visualisera vilka ord som förekommer mest i en jobbannons.

  3. Google Keyword Planner: Hjälper dig att hitta relaterade nyckelord och fraser som kan vara relevanta för din bransch.

Utmaning:

Denna vecka utmanar vi dig att gå igenom tre jobbannonser som är relevanta för din karriär och identifiera de viktigaste nyckelorden. Uppdatera sedan ditt CV med dessa nyckelord och testa ditt CV med ett verktyg som Jobscan för att se hur väl det klarar sig. Dela dina resultat och erfarenheter med oss!



Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer 10074721 för Kramfors

KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds


12 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page