top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Supertisdag med Vega: Dolda Jobbmarknaden – Upptäck Jobben Ingen Berättar Om


Introduktion

Välkommen till en ny utgåva av "Supertisdag med Vega"! Idag dyker vi in i den dolda jobbmarknaden, en guldgruva av möjligheter som sällan nås genom traditionella kanaler. Låt oss utforska hur du kan hitta och landa dessa dolda jobb.

Att förstå den dolda jobbmarknaden

Den dolda jobbmarknaden innefattar jobb som aldrig annonseras offentligt. Dessa positioner tillsätts genom interna nätverk, rekommendationer, eller direkt kontakt med jobbsökande. Uppskattningsvis 70-80% av alla jobb tillsätts på detta sätt.

Strategier för att närma sig den dolda jobbmarknaden

  1. Nätverkande: Det mest effektiva sättet att få tillgång till dolda jobb är genom att bygga och underhålla professionella nätverk. LinkedIn kan vara en guldgruva för att knyta kontakter inom din bransch.

  2. Informationsintervjuer: Genom att arrangera möten med personer i önskade positioner eller företag kan du få insikt och synlighet.

  3. Personlig marknadsföring: Var aktiv i branschrelaterade forum och sociala medier, visa dina kunskaper och erfarenheter.

Att bli en attraktiv kandidat

För att lyckas på den dolda jobbmarknaden behöver du vara mer än bara en god nätverkare; du behöver även visa att du är en värdefull tillgång. Fortsätt utveckla relevanta färdigheter och håll dig uppdaterad om industritrender.

Utmaning till läsaren

Denna vecka, identifiera tre personer i din önskade bransch som du kan bjuda ut på en digital kaffe. Använd detta tillfälle till att lära dig mer om deras yrkesväg och sektorn, samtidigt som du presenterar dig själv som en passionerad och engagerad professionell.

Avslutning

Att navigera den dolda jobbmarknaden kan verka överväldigande, men med rätt strategier och inställning kan du öppna dörrar som du aldrig visste fanns. Lycka till med ditt nätverkande och jobbsökande!



Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds


3 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page