top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Optimera Din LinkedIn för Jobbsökande – En Supertisdag med Vega samt rusta och matcha


Introduktion

I takt med att arbetsmarknaden digitaliseras blir LinkedIn ett allt viktigare verktyg för jobbsökande. Att bara ha en LinkedIn-profil räcker dock inte; det gäller att veta hur man optimerar den för att sticka ut. I denna del av "Supertisdag med Vega" delar vi några handfasta tips som kan göra din LinkedIn-profil till din starkaste allierade i jobbjakten.

Anpassa Din LinkedIn URL

Ditt första steg i att göra din profil mer tilltalande bör vara att anpassa URL:en. En anpassad URL ser inte bara renare och mer professionell ut, den är också lättare att komma ihåg för potentiella arbetsgivare och nätverkskontakter.

Så gör du:

  • Gå till din profil och klicka på "Redigera offentlig profil & URL" till höger.

  • Under "Redigera din anpassade URL" till höger, klicka på redigeringsikonen.

  • Anpassa din URL och spara ändringarna.

Inkludera Rätt Nyckelord

Att inkludera rätt nyckelord i din profil är avgörande för att bli hittad av rätt arbetsgivare. Tänk på vilka kompetenser, tekniker, program eller roller som är relevanta för din bransch och se till att dessa finns med i din profil.

Så optimerar du med nyckelord:

  • Använd jobbannonser i din bransch för att hitta vanliga nyckelord.

  • Sprid dessa nyckelord naturligt i din profil, särskilt i din rubrik, sammanfattning och erfarenhetssektioner.

Använd LinkedIn för Nätverkande

LinkedIn är inte bara en plattform för att söka jobb, det är också ett verktyg för att bygga och underhålla ett professionellt nätverk.

Så bygger du ditt nätverk:

  • Delta aktivt i relevanta grupper och diskussioner.

  • Följ företag du är intresserad av och interagera med deras inlägg.

  • Skicka personliga inbjudningar när du ansluter med nya kontakter.

Avslutning och Utmaning till Läsaren

Nu när du vet hur du kan optimera din LinkedIn-profil, varför inte ta det ett steg längre? Vi utmanar dig att genomföra åtminstone ett av dessa tips inom den kommande veckan. Dela dina framsteg och erfarenheter i kommentarsfältet eller på sociala medier med hashtaggen #SupertisdagMedVega. Låt oss göra jobbsökandeprocessen lite mindre överväldigande tillsammans.

Utmaningen

Välj ett område du vill förbättra (URL, nyckelord, nätverkande) och sätt ett konkret mål. Kanske är det att anpassa din URL, lägga till nya nyckelord i din profil baserade på branschspecifik forskning, eller att utöka ditt nätverk med 5 nya kontakter inom ditt önskade arbetsområde. Oavsett vilket, agera och se hur dina chanser att landa drömjobbet förbättras!


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


6 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page