top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag med Rusta och Matcha

Åtta Budord för att vara en bra arbetskamrat


I arbetslivet är det inte bara våra professionella färdigheter som räknas, utan även hur vi är som arbetskamrater. Att vara en bra kollega kan göra en stor skillnad för arbetsmiljön. Här är åtta budord som kan hjälpa till att skapa en mer positiv och stödjande arbetskultur.

1. Börja Dagen Positivt

Hälsa på alla och sprid positivitet från det att du kliver in på arbetsplatsen. Beröm och bekräftelse från kollegor är lika viktiga som från ledningen och kan sätta tonen för hela dagen.

2. Var Inkluderande

Fråga andra om deras åsikter och se till att alla känner sig inkluderade. Ett inkluderande förhållningssätt bidrar till att alla i teamet känner sig värderade och lyssnade på.

3. Behåll Lugnet och Var Förstående

I stressiga situationer, sträva efter att behålla lugnet och undvik att döma de som tillfälligt förlorar fattningen. Förståelse och tålamod kan hjälpa till att lugna ner en spänd situation.

4. Gör Ditt Jobb Väl

Utför ditt arbete korrekt och följ arbetsplatsens processer. Att vara pålitlig och ansvarsfull är grundläggande för att skapa ett förtroendefullt arbetsklimat.

5. Var Hjälpsam och Dela Kunskap

Hjälp de som vänder sig till dig och dela gärna med dig av dina idéer och kunskaper. Ett samarbetsinriktat förhållningssätt stärker teamets samlade kompetens.

6. Motivera och Ge Konstruktiv Feedback

Var en motivationsfaktor genom att välkomna nya idéer och ge konstruktiv feedback. Ett stödjande sätt att ge feedback kan uppmuntra till innovation och ständig förbättring.

7. Ta Inte Åt Dig Ära för Andras Arbete

Erkänn och uppskatta dina kollegors bidrag. Att ge cred där det är förtjänt är avgörande för att bygga upp en kultur av ömsesidigt respekt och erkännande.

8. Säg Nej till Skvaller

Aktivt motarbeta elakt skvaller och ryktesspridning. Det är viktigt för att förebygga mobbning och skapa en trygg arbetsmiljö.

Att följa dessa åtta budord kan bidra till en hälsosam och produktiv arbetsmiljö där alla känner sig värderade och respekterade. Det handlar inte bara om att göra sitt jobb, utan även om att vara den typ av person som andra vill arbeta med.



Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


12 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page