top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Nya Insikter för Jobbsökande 2024 – Lärdomar från 2023 - Ta hjälp av Rusta och matcha för att få hjälp att låsa upp det nya året!


2023 har varit ett år fyllt med viktiga lärdomar för jobbsökande. Här reflekterar vi över några nyckelinsikter som kan hjälpa dig i din karriärutveckling inför 2024.


Lämna "Rage Applying" Bakom Dig

Ett fenomen som fångade uppmärksamhet i början av 2023 var "Rage Applying", en impulsiv ansökningsprocess utan riktad strategi. Trots dess popularitet på sociala medier, visade det sig mest leda till misslyckanden. Effektiviteten ligger istället i en fokuserad jobbsökning där varje ansökan är väl övervägd och riktad.


Fokusera på Det Du Kan Kontrollera

Många jobbsökande frågar sig hur de kan "överlista" de så kallade Applicant Tracking Systems (ATS) som många arbetsgivare använder. Sanningen är att dessa system är mångfaldiga och varierande. Det viktigaste är att se till att ditt CV och din ansökan speglar ditt bästa jag och dina kompetenser på ett tydligt sätt.


AI: En Ny Realtitet

2023 blev året då generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT, verkligen slog igenom. Dessa verktyg är kraftfulla, men inte felfria. Använd AI som ett hjälpmedel för att skapa ditt CV och personliga brev, men kom ihåg att din unika röst och stil är vad som verkligen gör dig unik.


Bygg Professionella Relationer

I en allt mer nätverksbaserad värld är det viktigt att skapa och underhålla professionella relationer. Rätt inställning och förberedelse kan göra processen mycket mer givande.


Skapa Din Egen Årsutvärdering

Ett sätt att ta kontroll över din professionella utveckling är att skapa en "årsutvärdering". Genom att reflektera över dina styrkor, misstag och framsteg kan du sätta mål och handlingsplaner för det kommande året.


Genom att ta med sig dessa insikter och erfarenheter från 2023 in i 2024, kan du förbättra dina chanser att lyckas i din jobbsökning och karriärutveckling.


Varje steg, oavsett hur litet, leder dig närmare ditt drömjobb. Lycka till!



Rusta och matcha

Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds




11 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page