top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Lördagsidolen: Reshma Saujani – Förkämpen för Kvinnor inom Teknik. Du kan få hjälp av Rusta och Matcha

Introduktion

I denna veckas "Lördagsidol" uppmärksammar vi Reshma Saujani, grundaren av "Girls Who Code", en organisation som syftar till att öka antalet kvinnor inom datavetenskap. Saujanis arbete har haft en monumental inverkan på att inspirera och utbilda unga kvinnor att utforska teknik och programmering.

Tidigt Liv och Karriär

Reshma Saujani föddes 1975 och växte upp i Illinois, USA. Efter en karriär inom juridik och politik, där hon var den första indisk-amerikanska kvinnan att kandidera för USA:s kongress, grundade hon "Girls Who Code" 2012. Hennes vision var att skapa en mer inkluderande och jämställd teknikbransch.

Girls Who Code och Dess Påverkan

"Girls Who Code" har sedan starten vuxit till en global rörelse med tusentals deltagare. Genom läger, klubbverksamhet och stipendier har organisationen gett unga kvinnor möjligheter att lära sig programmering och datavetenskap, och därmed öppnat dörren till karriärer inom teknik.

Förespråkande och Ledarskap

Saujani är en passionerad talare och författare, och hennes arbete sträcker sig bortom "Girls Who Code". Hon förespråkar för förändringar inom utbildningssystemet, ekonomisk jämställdhet och uppmuntrar unga kvinnor att våga misslyckas och ta risker.

Lärdomar och Inspiration

Reshma Saujanis engagemang för att inspirera nästa generation av kvinnliga tekniker och programmerare har brutit ny mark och gett hopp till många. Hennes arbete påminner oss om vikten av mångfald inom teknik och betydelsen av att ge alla lika möjligheter.

Övning för Arbetssökande: Kodning och Nätverkande

  • Lär Dig Grundläggande Programmering: Utforska enkel programmering eller en ny teknik. Det finns många gratis resurser online som kan hjälpa dig att börja.

  • Bygg ett Nätverk: Engagera dig i en lokal eller online community inom teknik. Nätverka med andra som delar ditt intresse och bygg upp dina professionella kontakter.

Avslutning och Uppmaning till Interaktion

Reshma Saujanis banbrytande arbete och hennes insatser för att främja jämställdhet inom teknik är en inspirationskälla för alla, oavsett kön. Hennes arbete visar att med rätt stöd och resurser kan alla uppnå sina drömmar.

Vi vill höra från er: Hur har Reshma Saujanis arbete eller "Girls Who Code" påverkat er? Har ni någonsin övervägt en karriär inom teknik eller programmering?

Vi ser fram emot era tankar och erfarenheter!


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


Rusta och matcha

4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page