top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Lördagsidolen: Jane Goodall - Schimpansernas ambassadör och din guide i karriärskogen


Dr. Jane Goodall är en banbrytande etolog och bevarandeaktivist, mest känd för sin forskning om schimpansers beteende i Gombe Stream National Park i Tanzania. Hennes arbete har omdefinierat vår förståelse av primater och människans plats i djurriket. Hur kan Goodalls passion, tålamod och engagemang inspirera dig i ditt jobbsökande?


1. Följ din passion: Jane var inte formellt utbildad som primatolog när hon började, men hennes passion för djur ledde henne till en banbrytande karriär. Råd: Sök jobb som speglar dina verkliga intressen och passioner, inte bara det som verkar mest lönsamt eller praktiskt.


2. Var tålmodig: Goodalls mest betydelsefulla observationer kom efter långa timmar av tyst observation. Råd: Jobbsökande kräver tålamod. Var beredd att vänta på rätt möjlighet, och använd väntetiden klokt för att förbättra dina färdigheter.


3. Lär kontinuerligt: Jane fortsatte att lära sig och anpassa sina metoder baserat på sina observationer. Råd: Se varje jobb och erfarenhet som en möjlighet att lära dig något nytt.


4. Bygg broar: Goodall har arbetat för att bygga broar mellan vetenskapliga, bevarande- och lokalbefolkningssamhällen. Råd: Nätverka brett och sök samarbeten över olika sektorer och discipliner.


5. Stå upp för det du tror på: Jane har varit en outtröttlig förespråkare för miljöbevarande och djurs rättigheter. Råd: Var inte rädd för att stå upp för dina värderingar på arbetsplatsen. Autenticitet uppskattas.


Avslutning: Jane Goodalls liv och arbete ger oss en värdefull lektion i passion, tålamod och engagemang. Låt hennes dedikation till forskning och bevarande inspirera dig i ditt jobbsökande. Och kom ihåg, precis som skogen döljer många hemligheter, kan din karriärväg leda till oväntade och givande upptäckter.


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990


Mail: Michael.svensson@jobhunter.se


Tel: 070-600 17 00


Ds




2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page