top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Lördagsidolen

Ett samtal med Lewis Howes om hur entrepenöriellt tänkande kan användas i ditt jobbsökande!


Att bege sig ut på entreprenörskapets resa är både spännande och utmanande, och erbjuder många möjligheter till personlig och professionell utveckling. När entreprenörer navigerar genom det komplexa landskapet för att bygga och skala upp sina företag, ställs de ofta inför värdefulla lärdomar som kan forma deras tankesätt och föra dem mot storhet.


Jag pratade med Lewis Howes, en New York Times bästsäljande författare av boken "The Greatness Mindset" och skaparen av Greatness.com, som är väl bekant med den förvandlande kraften hos ett starkt tankesätt. Vi diskuterade processen att lära sig och självupptäcka att entreprenörer kan hitta nycklarna till framgång och låsa upp sin fulla potential. Här är några lärdomar jag har lärt mig från min konversation med honom som du kan använda för att hjälpa dig i din jobbsökning.


Ställ modiga frågor Ett av de grundläggande stegen för att låsa upp kraften i ditt tankesätt är att ställa modiga frågor. Howes betonar vikten av självgranskning och säger: "Vi måste vara beredda att ställa oss själva de svåra frågorna som utmanar våra övertygelser och skjuter oss utanför vår komfortzon." Genom att ställa modiga frågor avslöjar du dolda övertygelser och fördomar som kan hindra dig från att uppnå storhet.

Lektion för jobbsökande: Utmana kontinuerligt dina egna antaganden, strategier och arbetsmetoder för att identifiera möjligheter till personlig och professionell tillväxt. Omfamna ett nyfiket tankesätt för att förbli smidig och anpassningsbar på den ständigt föränderliga arbetsmarknaden.


Ge dig själv tillåtelse En annan viktig aspekt av att låsa upp kraften i ditt tankesätt är att ge dig själv tillåtelse att följa dina drömmar. Howes förklarar: "Alltför ofta håller vi oss själva tillbaka genom att vänta på tillåtelse från andra eller genom att söka bekräftelse. För att uppnå storhet måste du ge dig själv tillåtelse att ta risker, göra misstag och följa dina passioner." Genom att ge dig själv tillåtelse tar du bort självförvållade begränsningar och låter dig utforska din fulla potential.

Lektion för jobbsökande: Som en arbetssökande är det viktigt att ta initiativ och våga testa nya saker. Ge dig själv tillåtelse att vara innovativ, experimentera och tänja på gränserna för att upptäcka nya möjligheter inom din karriär. Kom ihåg att misslyckanden och motgångar är möjlighigheter att lära och växa, så var inte rädd för att ta kalkylerade risker.


Söka stöd Att uppnå storhet kräver ofta att man söker stöd från andra. Howes understryker vikten av att omge sig med likasinnade individer och säger: "För att uppnå storhet behöver du ett stödsystem som består av människor som tror på din vision, erbjuder vägledning och håller dig ansvarig." Genom att söka stöd skapar du ett nätverk som ger dig kraft att övervinna hinder och behålla din motivation.

Lektion för jobbsökande: Bygg ett starkt nätverk av rådgivare, mentorer och kollegor som kan erbjuda värdefulla insikter, feedback och uppmuntran. Utnyttja detta nätverk för att fatta välgrundade beslut, övervinna utmaningar och förbli motiverad i din jobbsökning.


Utveckla en tydlig vision för ditt liv En klar vision hjälper till att styra dina handlingar och beslut, och ger en känsla av riktning och syfte. Howes rekommenderar att skapa en vision för ditt liv och förklarar: "När du har en tydlig vision för ditt liv blir det enklare att fatta beslut och agera mot att uppnå den visionen." En inspirerande vision kommer att motivera dig att övervinna hinder och uthärda i motgångar.

Lektion för jobbsökande: Skapa en tydlig vision för din karriär, där du beskriver dina mål, värderingar och långsiktiga ambitioner. Denna vision kommer att fungera som en vägledande kraft, hjälpa dig att fatta strategiska beslut och behålla fokus på det som verkligen betyder något.


Att låsa upp kraften i ditt tankesätt är avgörande för att uppnå storhet i alla aspekter av livet, inklusive din yrkeskarriär. Omfamna dessa strategier och vidta åtgärder, kom ihåg att sann storhet inte är en destination utan en pågående resa av självupptäckt, tillväxt och orubblig beslutsamhet. Som en arbetssökande kommer att implementera dessa lektioner inte bara att förbättra din personliga tillväxt, men också bidra till din framgång och utveckling inom ditt yrkesliv.


Så, om du är en jobbsökande som vill skapa en framgångsrik karriär, börja med att applicera dessa lärdomar i ditt dagliga liv. Det kommer att leda till en starkare, mer självmedveten individ som är redo att möta utmaningarna och uppnå storhet på arbetsmarknaden.




5 visningar0 kommentarer

댓글


bottom of page