top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Lördagsidolen

Välkommen tillbaka till Lördagsidolen, vår veckoserie där vi tar en titt på intressanta personer och deras visdom. Denna vecka ska vi diskutera USA:s 44: e president, Barack Obama.


Barack Obama, den karismatiska och insiktsfulla tidigare presidenten, har mycket att säga om framgång och hur man bäst uppnår det. En viktig insikt han delar är betydelsen av att ta ägande och ansvar.


Under en intervju med LinkedIn:s chefredaktör Daniel Roth delade Obama en sexordsfras som han tror kan skynda på din framgång: "Låt mig ta hand om det."


Vi lever i en värld där vi ständigt möter utmaningar och problem. Ofta tenderar vi att ägna mycket tid åt att beskriva problemet och förklara varför det uppstod. Men enligt Obama är det som verkligen märks ut de personer som kliver fram och säger: "Låt mig ta hand om det."


Det är denna ansvarstagande attityd som han tror gör människor framstående. Om du kan visa att du tar hand om problem, stora som små, kommer det att få dig att sticka ut. "Folk kommer märka, 'Det är någon som kan få saker gjorda,'" säger han.


Obamas andra råd kretsar kring idén om att välja vad du vill göra, snarare än vad du vill vara. Det är lätt att fastna i drömmar om att nå vissa mål, som att bli medlem av kongressen vid 30 års ålder, eller att tjäna en viss summa pengar vid en viss ålder. Men Obama påpekar att det är minst lika viktigt att fråga sig själv om du kommer att njuta av att göra arbetet som krävs för att nå dessa mål.


Dessa råd kommer från en man som har gjort historien och som har inspirerat miljontals människor världen över. Kanske finns det något vi alla kan ta med oss från Barack Obamas visdom, oavsett var vi är i våra karriärer eller liv.


Så nästa gång du står inför ett problem, stor eller litet, kan du pröva att säga: "Låt mig ta hand om det." Och när du funderar på ditt nästa karriärdrag, tänk på vad du faktiskt vill göra, inte bara vad du vill vara.


Det var allt för denna veckas Lördagsidol. Tack för att du läste! Kom tillbaka nästa lördag för att läsa om en annan inspirerande personlighet.






2 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page