top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Julaftonsreflektioner: Att Ge Värmande Feedback i Vinterkylan

God Jul, kära läsare! På denna speciella julafton, när snön faller tyst utanför fönstret och ljusen brinner i varje hem, vill jag rikta uppmärksamheten mot en varm och vital del av ledarskapet – konsten att ge feedback. Låt oss tillsammans utforska hur denna färdighet inte bara kan lyfta våra arbetsplatser, men också sprida lite extra värme och glädje under denna högtid.

Feedback: En Gåva av Värde

Liksom de noggrant utvalda julklapparna under granen, kan feedback ses som en gåva – en möjlighet att vägleda och stödja våra kollegor. Den rätta feedbacken kan fungera som ett ljus i vintermörkret, och leda till personlig och professionell utveckling.

Fallgropar att Undvika i Vinterkylan

  1. Ge Feedback Med Värme: Undvik att kritisera personligheten; fokusera på beteenden och prestationer. Likt ett mjukt julklappspapper, var varsam i ditt tilltal.

  2. Tydlighet i Budskapet: Var specifik och konkret, likt klara stjärnor på julaftonens himmel.

  3. Tid och Plats: Liksom julklappar inte bör öppnas för tidigt, ge inte feedback vid fel tillfällen. Välj en tid och plats där mottagaren kan ta emot den med lugn.

  4. Lösningar och Stöd: Erbjud vägar till förbättring, likt stigen som leder hem till julens glädje.

  5. Personlig Närvaro: Undvik digital feedback. Ett personligt samtal över en kopp glögg kan göra underverk.

  6. Inkluderande Feedback: Se till att alla känner sig värderade, precis som varje julklapp under granen har sin betydelse.

Feedback och Julens Ande

I julens anda, låt oss sträva efter att skapa en miljö där positiv feedback flödar lika generöst som julgodiset. Kom ihåg att vi ofta behöver fler uppmuntrande ord än kritik för att verkligen känna oss uppskattade och motiverade.

Avslutande Tankar

Låt oss denna jul inte bara fokusera på materiella gåvor, utan också på de gåvor av vänliga ord och konstruktiv feedback vi kan ge varandra. En värmande feedback kan lysa upp även den mörkaste vinterdag och ge kraft till nya framgångar i det kommande året.

En riktigt God Jul till er alla och ett framgångsrikt nytt år!


Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds




Rusta och Matcha

Rusta och matcha

5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page