top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Jobb Bootcamp 40 av 50: Hålla arbetsprover och referenser organiserade. Ta hjälp av Rusta och Matcha


Inledning

Att ha en organiserad samling av dina arbetsprover och referenser är avgörande när du snabbt behöver presentera ditt arbete för potentiella arbetsgivare. I denna del av vår Jobb Bootcamp-serie kommer vi att diskutera vikten av att ha dessa material lättillgängliga och välordnade.

Varför är det viktigt?

  1. Snabb åtkomst: I en intervju eller när du nätverkar kan du snabbt behöva visa upp ditt arbete.

  2. Professionellt intryck: En välorganiserad samling visar att du är metodisk och tar ditt arbete på allvar.

  3. Förberedd för alla tillfällen: Du vet aldrig när en möjlighet kan dyka upp. Att ha dina arbetsprover redo gör att du kan agera snabbt.

Tips för att hålla dina arbetsprover och referenser organiserade:

  1. Digital lagring: Använd molntjänster som Google Drive eller Dropbox för att lagra dina arbetsprover. Säkerhetskopiera också på en extern hårddisk.

  2. Namnge konsekvent: Ge dina filer tydliga och konsekventa namn. Till exempel: "DesignProjekt_Maj2023" eller "Referens_JohanSvensson".

  3. Uppdatera regelbundet: Gå igenom dina arbetsprover och referenser regelbundet. Ta bort föråldrade prover och lägg till nya.

  4. Håll en fysisk kopia: För positioner där en fysisk portfölj kan krävas, skriv ut dina bästa prover och förvara dem i en mapp eller portfölj.

Övning: Skapa en mapp för arbetsprover och referenser

  1. Välj en plattform: Bestäm om du föredrar en molnbaserad tjänst, en extern hårddisk eller båda.

  2. Skapa mappar: Börja med att skapa en övergripande mapp med namnet "Arbetsprover & Referenser". Inom denna mapp, skapa ytterligare undermappar baserat på kategorier som "Design", "Skrivprover", "Programmeringskod" etc.

  3. Fyll mapparna: Börja lägga in dina arbetsprover i respektive mapp. Gör detsamma med dina referenser. Se till att allt är tydligt märkt och lätt att hitta.

Sammanfattning

Att vara organiserad i din jobbsökningsprocess visar inte bara professionalism utan underlättar också för dig själv. Genom att regelbundet uppdatera och organisera dina arbetsprover och referenser säkerställer du att du alltid är redo för nästa stora möjlighet.


Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds




Rusta och matcha

13 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page