top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Jobb Bootcamp 39 av 50: Rekommendationsbrev. Få hjälp att skriva ditt med Rusta och Matcha


Inledning

Ett rekommendationsbrev kan vara en kraftfull tillgång när du söker jobb eller avancemang i din karriär. Det ger en tredjeparts bekräftelse av dina färdigheter, prestationer och karaktär, vilket kan skapa förtroende hos potentiella arbetsgivare.

Vad är ett rekommendationsbrev?

Rekommendationsbrev är dokument där någon, ofta en tidigare arbetsgivare eller kollega, skriver för att rekommendera dig för en position eller ett specifikt ändamål. Brevet belyser dina styrkor, färdigheter och bidrag.

När behöver du ett rekommendationsbrev?

  1. Jobbansökningar: Vissa arbetsgivare kan begära eller uppskatta rekommendationsbrev som en del av ansökningsprocessen.

  2. Stipendieansökningar: Många stipendier kräver rekommendationsbrev som en del av ansökningspaketet.

  3. Utbildningsansökningar: Ansökan till högskolor eller graduate program kan också kräva rekommendationsbrev.

Hur ber man om ett rekommendationsbrev?

  1. Välj rätt person: Försäkra dig om att den du ber om ett rekommendationsbrev känner dig väl och kan skriva positivt om dig.

  2. Var artig och tydlig: När du ber om ett rekommendationsbrev, var artig, förklara varför du behöver det och ge personen tillräckligt med tid.

  3. Förse dem med nödvändig information: Ge dem ditt CV, detaljer om jobbet eller stipendiet du ansöker till, och eventuell annan relevant information som kan hjälpa dem skriva ett starkt brev.

Övning: Be om ett rekommendationsbrev

  1. Identifiera en person: Tänk på någon (tidigare arbetsgivare, kollega, lärare) som kan skriva ett rekommendationsbrev för dig.

  2. Förbered ditt meddelande: Skriv ett hövligt meddelande eller e-post där du förklarar ditt syfte och ber om ett rekommendationsbrev.

  3. Skicka din förfrågan: Efter att ha dubbelkontrollerat ditt meddelande för tydlighet och professionalism, skicka det till den valda personen.

Sammanfattning

Ett starkt rekommendationsbrev kan göra underverk för din ansökan. Genom att noggrant välja vem du ber och genom att vara tydlig och respektfull i din förfrågan, kan du säkra ett kraftfullt stöd till ditt professionella ändamål.


Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



Rusta och matcha

5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page