top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Härliga måndag


Undvik dessa ATS-CV-formatfel

"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou

Vad är ATS?

ATS står för applicant tracking system. Det är mjukvara som de flesta företag använder idag för att hantera den stora mängden ansökningar de får för varje jobbmöjlighet.

Tyvärr blir många högkvalitativa CV

förlorade i ATS och ses aldrig av en rekryterare. Varför händer detta? Problemet kan vara så enkelt som felaktigt CV-format.


I denna artikel kommer vi att visa dig hur du undviker formatfel och skriver ett CV som har bäst chans att ta sig förbi ATS och nå rekryteraren.

De 9 vanligaste formatfelen att undvika

Innan du skickar iväg ditt CV, kontrollera att det inte innehåller något av dessa formatfel som kan kosta dig ett jobbmöjlighet.

  1. Fel datumformat Det kan verka trivialt, men att ha rätt datumformat är avgörande för att ATS ska tolka ditt CV korrekt. Använd antingen MM/YYYY (t.ex. 03/2023) eller skriv ut månaden följt av året (t.ex. Mars 2023). Var konsekvent och använd alltid både månad och år för att undvika missförstånd.

  2. Oklara förkortningar och akronymer För att säkerställa att ATS korrekt tolkar ditt CV, inkludera både långform och förkortning av viktiga termer. T.ex. "Enterprise Resource Planning (ERP)" istället för bara "ERP".

  3. Användning av avancerade grafik Undvik fancy grafik som ATS kan ha svårt att tolka. Använd enkla rubriker och punktlistor för att skapa tydliga sektioner som är lättlästa för både ATS och människor.

  4. Användning av headers och footers ATS fokuserar endast på innehållet i huvudtexten av ditt CV. Använd inte headers eller footers för viktiga detaljer.

  5. Användning av unika typsnitt Använd typsnitt som är allmänt tillgängliga och vanliga, såsom Arial, Times New Roman eller Calibri. Undvik att använda flera olika typsnitt i ditt CV.

  6. Icke-standardiserade rubriker Håll dig till standardrubriker som "Summary", "Skills", "Work Experience" och "Education". Undvik kreativa rubriker som kan förvirra ATS.

  7. Fel filformat Använd Microsoft Word (.doc eller .docx) eller PDF för att säkerställa att ditt CV kan läsas av ATS. Undvik bildformat och andra mindre vanliga filtyper.

  8. Inte korrekturläsa ditt CV Små misstag som stavfel kan göra att ditt CV automatiskt avvisas av rekryterare. Använd verktyg som Grammarly eller Hemingway Editor för att hitta och rätta till misstag.

  9. Behandla alla ATS lika Varje ATS är annorlunda, med egna funktioner och algoritmer. Anpassa ditt CV efter specifika ATS-krav för att öka dina chanser.

Hur ATS tolkar CV

När du skickar in ditt CV går det direkt till ett ATS, som extraherar arbetslivserfarenhet, färdigheter, utbildning och kontaktinformation och organiserar det för enkel analys. För att maximera dina chanser, se till att ditt CV är fritt från enkla formatfel.

Utmaning: Optimera ditt CV för ATS

För denna veckas "Härliga måndag" utmanar vi dig att optimera ditt CV för ATS. Använd de tips och verktyg som nämnts för att säkerställa att ditt CV inte förloras i ATS. Kontrollera ditt CV med verktyg som Jobscan's resume scanner för att identifiera och rätta till eventuella formatfel.

Dela dina erfarenheter och hur optimeringen påverkat dina ansökningsprocesser i kommentarsektionen nedan!



Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer 10074721 för Kramfors

KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds



2 visningar0 kommentarer

Σχόλια


bottom of page