top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsspaningen: Nya Jobbmöjligheter inom Branscher som Skriker efter Folk.



Inledning:Varje år söker tusentals svenskar nya utmaningar på arbetsmarknaden. Om du funderar på att byta jobb eller helt byta bransch har vi goda nyheter: flera sektorer ropar efter arbetskraft. Trots en arbetslöshet på 7,7 procent i Sverige 2023 finns det ljuspunkter, särskilt i vissa branscher där behovet av personal är stort.

Branscherna som skriker efter folk:

  1. Energi:Med Sveriges satsningar på elektrifiering är efterfrågan på yrken som drifttekniker och driftingenjörer hög. Arbetsgivare inom energisektorn söker aktivt personal för att underhålla och bygga ut elnätet.

  2. Försvar:Ökade satsningar på försvaret innebär att Försvarsmakten behöver allt från soldater till civilanställda. En karriär här kan vara både utmanande och givande.

  3. Tåg:Med en utbyggnad av järnvägen ökar behovet av tågklarerare, signaltekniker och lokförare. Järnvägsbranschen står inför en spännande framtid med stora investeringar.

  4. Kött och chark:Kött- och charkföretag behöver regelbundet anställa nya styckare och charkuterister. Många företag erbjuder även utbildning vid anställning, vilket kan vara en stor fördel för den som är ny i branschen.

  5. Kriminalvården:Med expansionen av fängelser och anstalter finns det många tjänster att söka inom kriminalvården, från kriminalvårdare till kockar och friskvårdsinspektörer.

  6. Djur och jordbruk:Inom "Gröna jobb" finns det ett växande behov av arbetskraft inom jordbruk, djurhållning och skogsbruk. Detta är perfekt för den som vill arbeta närmare naturen.

  7. Transport:Transportsektorn är i ständigt behov av lastbilsförare, mekaniker och sjömän. Detta är en kärnpunkt i Sveriges logistik och handel.

  8. Handel:Det finns en konstant efterfrågan på personal inom butik, marknad och design. Handeln erbjuder många möjligheter för de som är kreativa och gillar kundkontakt.

  9. Möbler och hus:Den höga efterfrågan på möbler och modulhus har skapat många jobb för cnc-operatörer, möbelsnickare och ytbehandlare. Detta är en bransch i tillväxt med goda framtidsutsikter.

Avslutning:Om du är på jakt efter en ny utmaning i din karriär, finns det många möjligheter i dessa branscher. Oavsett om du är intresserad av teknik, försvar, eller handel, kan ett branschbyte vara just det lyft din karriär behöver. Missa inte nästa veckas Fredagsspaning där vi fortsätter att utforska nya möjligheter och trender på arbetsmarknaden.

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds


12 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page