top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsspaningen: Letar du nytt jobb? Då är bästa tiden att söka! Rusta och matcha kan hjälpa dig med ansökningen!

Att byta jobb kan kännas som en berg-och-dalbana av känslor, speciellt om du står inför ett karriärbyte eller är ny på arbetsmarknaden. Med en marknad som fluktuerar och en konkurrens som skärps, kan det vara svårt att veta när man ska göra sitt drag. Men, lugn bara lugn, det finns en särskild tid på året som ökar dina odds i jobbjakten avsevärt.

En ökande trend av arbetslöshet

Sedan 2023 har Sverige bevittnat en ökning i antalet arbetslösa, samtidigt som landet navigerar genom ekonomiska utmaningar. Med stigande priser på mat och basvaror är konkurrensen om jobben hårdare än någonsin. Men frukta inte! Det finns fortfarande strategier för att sticka ut och maximera dina chanser.

När jobbsökande når sin topp

Enligt en studie från Jobbland har antalet jobbsökande skjutit i höjden med 35% jämfört med förra året, med en minskning i antalet tillgängliga jobbannonser. Men, vilken tid på året är det då bäst att söka jobb? Statistiken pekar tydligt på vårmånaderna, särskilt runt påsk, med mars som den absoluta toppmånaden. Denna ökning kopplas samman med intensifierat sökande efter sommarjobb.

Månader att hålla koll på

Här är en överblick över de månader då flest söker jobb:

  • Mars (11,88%) - Toppmånaden för jobbsökande, särskilt för de som är ute efter sommarjobb.

  • Februari (9,74%) och Oktober (9,35%) - Andra populära månader för att inleda jobbjakten.

  • Sommar Månaderna - Trots en generell uppfattning om att sommaren är en dålig tid för jobbsökande, visar statistik från Jobbland att juli är den bästa månaden att söka jobb på grund av lägre konkurrens.

Optimal tid för jobbsökande

Vill du öka dina chanser att landa ditt nästa jobb? Sommaren, och specifikt juli, framstår som den gyllene perioden. Med färre jobbsökande är din ansökan mer sannolik att få uppmärksamhet.

Utmaning till läsaren

Nu när du vet när det är bäst att söka jobb, vad väntar du på? Din utmaning är att förbereda din ansökan och vara redo att skicka in den i juli. Uppdatera ditt CV, finslipa ditt personliga brev och sätt igång med nätverkandet redan idag. Kom ihåg, förberedelse är nyckeln till framgång. Vilken månad planerar du att skicka ut din första ansökan?

Vi ser fram emot att höra om dina framgångar. Lycka till!


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



13 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page