top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsspaningen: Hur ser din morgondag ut?


På arbetsmarknaden, precis som i livet, finns det ögonblick då vi reflekterar över vår framtid och vårt nuvarande tillstånd. Vilka val gör vi för att forma vår framtid, och vad skulle vi göra om vi visste att imorgon var vår sista chans?


Ett intressant experiment visade att när människor betraktade morgondagen som deras sista dag i livet, prioriterade de att njuta av ögonblicket och vara tillsammans med sina nära och kära. Å andra sidan, när de tänkte på morgondagen som början på resten av deras liv, blev deras fokus att göra vardagliga förändringar och fatta beslut som skulle ha en långvarig effekt.


Som jobbsökande kan denna insikt vara oerhört kraftfull. Om du betraktade imorgon som din sista dag, vad skulle du göra? Skulle du ringa den arbetsgivaren du alltid drömt om? Skulle du avsluta den ansökan du skjutit upp?


Och om du betraktade det som den första dagen av resten av ditt professionella liv, vad skulle du förändra? Kanske skulle du börja nätverka mer aktivt, vidareutbilda dig inom ett specifikt område eller kanske t.o.m. byta karriärbana helt?


Många gånger i våra liv, särskilt i vår professionella resa, fokuserar vi på det som är "tryggt". Vi tänker att vi har tid, att vi kan vänta med vissa beslut eller att det "rätta tillfället" ska dyka upp. Men vad om vi tog ett steg tillbaka och frågade oss själva: Vad om imorgon var den enda dagen vi hade kvar? Eller den första dagen på resten av vårt liv?


Som jobbsökande, tänk på dessa två perspektiv när du tar dina nästa steg. Om du agerade som om varje dag var din sista, hur mycket mer beslutsam och modig skulle du vara? Och om du såg varje dag som början på något nytt, hur skulle du forma ditt liv för att säkerställa långsiktig framgång och tillfredsställelse?


Avslutningsvis, oavsett var du är i din jobbsökning eller karriär, kom ihåg att varje dag är en chans att göra något speciellt, något meningsfullt, något som gör skillnad för dig och de runt omkring dig. Se varje dag som både en ny början och en möjlighet att njuta av det liv du har byggt.


Och när du vaknar imorgon, fråga dig själv: Vad vill jag att denna dag ska representera för mig?




4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page