top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsspaningen

Hallå kära läsare!

När du skriver ditt CV eller sitter på en jobbintervju, är det ofta inte särskilt svårt att minnas höjdpunkterna i din arbetslivshistoria. Men de mest framgångsrika kandidaterna nöjer sig inte bara med att räkna upp uppgifter och projekt – de framhäver hur färdigheterna de använde i tidigare jobb kommer att gynna den potentiella arbetsgivarens organisation.

I denna upplaga ska vi djupdyka i fem överförbara färdigheter som rekryterare letar efter hos toppkandidater:

  1. Småprat (Kommunikation): För rekryterare signalerar småprat goda kommunikationsfärdigheter. Att känna din publik, leverera ditt budskap på bästa möjliga sätt och försöka göra konversationen naturlig är nyckeln.

  2. Tillväxtsinne: Företag och rekryterare letar efter kandidater som visar entusiasm och ambition att ta saker till nästa nivå.

  3. Anpassningsförmåga: Diskutera stora framgångar i din karriär där du behövde ändra riktning, eller exempel på när du hanterade en större förändring och förblev resilient.

  4. Kreativt Tänkande: Kreativitet är inte bara för de inom marknadsföring och PR. Kreativa tänkare kan hjälpa en organisation att nå nya höjder.

  5. Emotionell Intelligens: Att visa empati och vara medkännande ses som tecken på framtida ledare, och rekryterare kommer att notera detta.

Som en avslutande notis, glöm inte att investera i dig själv. Vare sig det är genom att följa skribenter du älskar eller upptäcka nya historier baserat på dina intressen.


Vi ses nästa vecka med en ny upplaga av Fredagsspaningen!

Trevlig helg!




2 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page