top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsspaningen

Topp 9 AI-jobb för icke-tekniker


Många människor oroar sig för att artificiell intelligens tar över deras jobb idag. Men det har öppnat aldrig tidigare skådade roller som inte kräver IT-kunskaper. Ännu bättre, du kan gå in i dessa AI-jobb med minimala justeringar av dina färdigheter för att bli framgångsrik i denna nya tekniska tidsålder.

Här är de 9 bästa AI-jobben för icke-tekniker:


  1. AI-skribenter

  2. Chatbot-designer

  3. Virtuell assistent

  4. Språköversättare

  5. Digital konstnär

  6. Spelförfattare

  7. AI-etiker

  8. Domänexpert

  9. Dataanalysöversättare


1. AI-skribenter Årlig lön: 990 000 SEK

Människor fruktade att ChatGPT skulle eliminera innehållsskrivning och liknande roller. Men smarta författare har använt AI för att blomstra i den artificiella intelligensens tidsålder.

AI förändrar otvivelaktigt olika aspekter av det dagliga livet. Men många människor förstår inte hur det fungerar. AI-skribenter diskuterar dess verktyg så att de kan användas.

Till exempel skrev jag den här artikeln så att du kan lära dig om de AI-jobb du kan ta. Dessutom har jag publicerat andra artiklar om artificiell intelligens på Inquirer Tech.

Det häftiga med detta yrke är att du inte behöver teknisk erfarenhet. I stället behöver du en passion för AI och en vilja att följa de senaste trenderna.

Däremot kan de med programmeringskunskaper tjäna mer genom att täcka tekniska ämnen. Till exempel skrev jag den här artikeln om OpenAI-inkapslingar, de system som hjälper ChatGPT att förstå användarfrågor.


2. Chatbot-designer Årlig lön: 882 000 SEK

Vi förväntar oss att AI-chattrobotar producerar innehåll och besvarar frågor automatiskt. Men de kan inte göra detta utan att någon lär dem hur man kommunicerar med människor först. Det är därför chatbot-designers roll är viktig.

Som en chatbot-designer, kommer du att arbeta med att skapa och optimera chatbots för att interagera med människor på ett naturligt och effektivt sätt. Du kommer att samarbeta med programmerare och AI-specialister för att säkerställa att chatboten fungerar korrekt och förstå användarnas behov.


3. Virtuell assistent Årlig lön: 495 000 SEK

Virtuella assistenter använder AI-teknologi för att hjälpa människor att hantera sina dagliga uppgifter, såsom att boka möten, svara på e-post eller organisera händelser. I denna roll använder du AI-verktyg och program för att underlätta kommunikation och samarbete mellan teammedlemmar och kunder.


4. Språköversättare Årlig lön: 660 000 SEK

AI har revolutionerat översättningsindustrin genom att erbjuda snabbare och mer noggranna översättningar än tidigare. Språköversättare som arbetar med AI kan förbättra och finslipa maskinöversättningar för att säkerställa att de är korrekta och passar det sammanhang där de används.


5. Digital konstnär Årlig lön: 660 000 SEK

Digitala konstnärer som arbetar med AI kan skapa fantastiska konstverk och illustrationer med hjälp av AI-baserade verktyg. AI-teknologi kan generera grundläggande konst, men det är upp till konstnären att förädla och förbättra de genererade bilderna.


6. Spelförfattare Årlig lön: 660 000 SEK

AI-teknologi används nu inom spelindustrin för att skapa mer engagerande och dynamiska spelupplevelser. Spelförfattare kan använda AI för att skapa mer komplexa och trovärdiga karaktärer, intriger och världar.


7. AI-etiker Årlig lön: 990 000 SEK

AI-etiker spelar en viktig roll i att identifiera och hantera etiska problem relaterade till AI-teknologi. De hjälper till att utforma och genomföra riktlinjer och bestämmelser för att säkerställa att AI används ansvarsfullt och med respekt för mänskliga rättigheter.


8. Domänexpert Årlig lön: 660 000 SEK

Domänexperter inom AI samarbetar med tekniska team för att tillämpa AI-lösningar på specifika industrier eller ämnesområden. De tillhandahåller expertis inom sitt ämnesområde och bidrar till att AI-verktygen utvecklas på ett sätt som är relevant och användbart för deras bransch.


9. Dataanalysöversättare Årlig lön: 770 000 SEK Dataanalysöversättare fungerar som en brygga mellan tekniska AI-experter och icke-tekniska teammedlemmar. De har en stark förståelse för både AI och dataanalys samt förmågan att kommunicera insikter och resultat till personer utan teknisk bakgrund. Deras arbete innebär att förklara och tolka dataanalysresultat för att hjälpa organisationer att fatta välgrundade beslut.


Dessa är bara några av de många yrken och karriärmöjligheter som finns inom AI-fältet. Med den snabba utvecklingen av AI-teknologi är det troligt att ännu fler spännande och givande jobb kommer att skapas i framtiden.




22 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page