top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsspaningen med Rusta och Matcha


Ännu en vecka har gått med nya möjligheter, speciellt för dig som är på jakt efter att stärka ditt team! Att rekrytera rätt person till ditt företag är mer än en process – det är en konst. I dagens "Fredagsspaning " ger vi dig konkreta tips och insikter för att effektivisera din intervju och säkerställa att du hittar den perfekta matchningen.

Vikten av Förberedelser

För att lyckas med rekryteringen är förberedelser A och O. Börja med att definiera en tydlig kravprofil baserad på de egenskaper och färdigheter som är viktiga för tjänsten. Detta hjälper dig att ställa rätt frågor och effektivt utvärdera om kandidaten är rätt för rollen.

Nyckelfrågor att Ställa

  • Berätta om dig själv: Detta ger dig en första inblick i kandidatens bakgrund och hur väl förberedd personen är.

  • Vad vet du om vårt företag? En viktig fråga för att bedöma kandidatens intresse och förarbete.

  • Berätta om dina arbetsuppgifter i ditt förra jobb: Ger värdefull information om personens kunskaper och erfarenheter.

  • Nämn tre bra/dåliga egenskaper hos dig: Ger insikt i kandidatens självbild och personliga egenskaper.

Warren Buffetts Intervjufrågor

För att gräva djupare i personlighet och integritet, kan du inspireras av Warren Buffetts intervjufrågor, som fokuserar på att identifiera individer med stark moral och arbetsmoral.

"Hur"-Intervjufrågor

För att få fram mer än bara ytliga svar, använd dig av "hur"-intervjufrågor. Dessa frågor uppmuntrar till svar som ger en djupare förståelse för kandidatens erfarenheter och förmågor.

Sammanfattning och Reflektion

Efter intervjun, ta dig tid att reflektera över svaren och hur de matchar med den profil du söker. En väl genomförd intervju ger inte bara en tydlig bild av kandidaten utan även en förståelse för hur personen kan bidra till ditt företags framgång.

"Fredagsspaningen" är här för att inspirera dig och ge dig chans att göra skillnad. Genom att förbereda dig noggrant och ställa rätt frågor, kan du göra dina anställningsintervjuer till en kraftfull del av ditt företags tillväxtstrategi.


Tänk på att varje intervju är en möjlighet – inte bara för att hitta rätt person för jobbet, men också för att visa upp ditt företag från sin bästa sida. Lycka till med dina intervjuer, och kom ihåg: den rätta kandidaten är där ute och väntar på att bli en del av ditt team.


Rusta och matcha


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


9 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page