top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsläsningen


De Bästa Filmerna och TV-serierna om Arbetslivet

Hej och välkomna till ännu en Fredagsläsning! Idag ska vi ta en titt på några av de bästa filmerna och TV-serierna som handlar om arbetslivet. Dessa underhållande och ibland tankeväckande berättelser ger oss inblick i olika yrken, arbetsmiljöer och de utmaningar och glädjeämnen som kommer med dem. Här är några favoriter som du kanske vill kolla in under helgen!

Filmer

The Devil Wears Prada (2006)

  • En klassiker inom genren som tar oss med bakom kulisserna på en högprofilmodetidning. Meryl Streep och Anne Hathaway levererar fantastiska prestationer i denna skarpa och humoristiska skildring av modebranschen. Office Space (1999)

  • En kultklassiker som på ett humoristiskt sätt skildrar livet på ett kontor. Med sina igenkännliga karaktärer och träffsäkra skämt är det en film som alla som någonsin arbetat på ett kontor kan relatera till. The Intern (2015)

  • En värmande berättelse om en pensionerad änkling (spelad av Robert De Niro) som återvänder till arbetslivet som praktikant på ett e-handelsföretag. Filmen utforskar generationsklyftor och värdet av erfarenhet. Up in the Air (2009)

  • George Clooney spelar en företagskonsult vars jobb är att avskeda anställda. Filmen ger en insikt i den emotionella påfrestning som kan komma med att hantera nedskärningar och omstruktureringar.

TV-serier

The Office (US, 2005-2013)

  • En av de mest älskade sitcoms om arbetslivet. Serien följer de anställda på Dunder Mifflin, ett pappersföretag, och är känd för sina minnesvärda karaktärer och träffsäkra humor. Mad Men (2007-2015)

  • En dramaserie som utforskar reklamvärlden på 1960-talet. Serien är känd för sin autentiska miljö, komplexa karaktärer och insikter i arbetslivet inom reklambranschen. Suits (2011-2019)

  • En legal dramaserie som följer advokaterna på en stor advokatbyrå i New York. Serien kombinerar rättsfall med intriger och personliga relationer, vilket gör den både spännande och underhållande. Parks and Recreation (2009-2015)

  • En annan populär sitcom som fokuserar på de anställda inom en kommunal parkförvaltning i den fiktiva staden Pawnee, Indiana. Serien är känd för sin hjärtevärme, humor och färgstarka karaktärer.

Varför Titta på Arbetslivsfilmer och TV-serier?

Att titta på filmer och TV-serier om arbetslivet kan vara mer än bara underhållning. De kan ge oss nya perspektiv på våra egna jobb, erbjuda inspiration och motivation, samt ge oss något att relatera till och skratta åt. De kan också hjälpa oss att förstå och uppskatta olika yrken och arbetsmiljöer.

Utmaning: Filmkväll med Arbetslivstema

Denna vecka vill jag utmana dig att ordna en filmkväll med arbetslivstema. Här är några steg att följa:

  1. Välj en eller flera av filmerna eller TV-serierna från listan ovan.

  2. Bjud in några vänner eller kollegor att titta tillsammans, antingen fysiskt eller via en virtuell plattform.

  3. Diskutera filmen eller serien efteråt och dela era tankar och insikter om hur den skildrar arbetslivet.

  4. Fundera på vad ni kan ta med er från dessa berättelser till era egna jobb och arbetsmiljöer.

Dela dina upplevelser och favoritscener med oss i kommentarsfältet. Ha en fantastisk fredag och njut av din filmkväll!


Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik


KA:nummer 10074556 för Sollefteå


KA-nummer 10074721 för Kramfors


KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds


13 visningar0 kommentarer

Komentáře


bottom of page