top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsläsningen


Skratt på Jobbet – Varför Humor är Viktigt på Arbetsplatsen

Hej alla fredagsläsare! Idag ska vi prata om något som kan göra arbetsdagen både roligare och mer produktiv: humor. Att skratta på jobbet är inte bara kul, det har också flera positiva effekter på arbetsmiljön och teamkänslan. Låt oss utforska varför humor är så viktigt på arbetsplatsen och hur du kan införa mer skratt i din arbetsdag.

Fördelar med Humor på Arbetsplatsen

  1. Förbättrar Teamkänslan: Humor hjälper till att skapa starkare band mellan kollegor. Ett gott skratt tillsammans kan bryta isen och göra att man känner sig mer sammansvetsade.

  2. Minskar Stress: Skratt frigör endorfiner, kroppens naturliga må-bra-kemikalier. Detta hjälper till att minska stress och öka välbefinnandet.

  3. Ökar Kreativiteten: En avslappnad och glad arbetsmiljö främjar kreativt tänkande. Humor kan hjälpa dig att se problem ur nya perspektiv och hitta innovativa lösningar.

  4. Förbättrar Kommunikation: Skratt bryter ned kommunikationsbarriärer och gör det lättare att diskutera idéer och feedback öppet och ärligt.

  5. Höjer Moralen: En arbetsplats där humor och skratt är närvarande är ofta en mer trivsam och motiverande plats att vara på. Det kan leda till högre arbetsmoral och lägre personalomsättning.

Hur du Inför Humor på Arbetsplatsen

  1. Börja med Dig Själv: Visa att du är öppen för humor genom att själv vara lättsam och delaktig i skämt och skratt. Det kan vara så enkelt som att dela en rolig historia eller ett skämt vid fikabordet.

  2. Anordna Roliga Aktiviteter: Organisera regelbundna teamaktiviteter som har ett inslag av humor. Det kan vara allt från en gemensam lunch till en temadag eller en lekfull tävling.

  3. Skapa en Humorhörna: Ha en plats på kontoret där roliga citat, bilder eller skämt kan sättas upp. Det kan vara en anslagstavla eller en digital kanal där alla kan bidra.

  4. Uppmuntra Enkla Skämt: Små skämt och lekfulla anekdoter i vardagen kan göra underverk för stämningen. Uppmuntra en kultur där det är okej att skämta, så länge det görs med respekt och omtanke.

  5. Fira Framgångar med Humor: När teamet uppnår något stort, fira det på ett sätt som inkluderar humor. Det kan vara en rolig prisutdelning eller ett humoristiskt tal.

Roliga Kontorspranks (Med Måtto!)

Om du känner för att lätta upp stämningen lite extra, här är några roliga men oskyldiga kontorspranks:

  1. Byt Ut Tangentbordet: Om någon alltid har sitt tangentbord på samma plats, byt ut det mot ett identiskt men med några bokstäver omkastade. Var redo att snabbt byta tillbaka när de upptäcker det!

  2. Skriv Ut Ett Skämt: Skriv ut ett roligt skämt eller en rolig bild och placera det på en kollegas skrivbord när de inte är där.

  3. Flytta Musen: Om någon har en trådlös mus, placera en liten bit tejp över sensorn under musen. Det kommer att få dem att undra varför musen inte fungerar som den ska.

  4. Vänd Skärmen Upp och Ner: Om du har tillgång till en kollegas dator (och deras godkännande!), använd inställningarna för att vända skärmen upp och ner. Se deras förvåning när de försöker använda den.

Utmaning: Inför Mer Skratt i Arbetsdagen

Denna vecka vill jag utmana dig att införa mer skratt på din arbetsplats. Här är några idéer:

  1. Dela en rolig historia eller ett skämt med dina kollegor.

  2. Organisera en rolig aktivitet som en gemensam fika eller en tävling.

  3. Skapa en humorhörna där ni kan dela roliga citat och bilder.

  4. Uppmuntra enkla skämt som lättar upp stämningen.

Dela dina upplevelser och berättelser om hur humor har påverkat din arbetsdag i kommentarsfältet. Ha en fantastisk fredag och glöm inte att skratta!



Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik


KA:nummer 10074556 för Sollefteå


KA-nummer 10074721 för Kramfors



Tel: 070-600 17 00


Ds


1 visning0 kommentarer

Comments


bottom of page