top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsläsningen


Jobb som Inte Fanns För 10 År Sedan – Vad Gör de Egentligen?

Hej och välkomna till ännu en Fredagsläsning! Idag ska vi utforska några moderna yrken som har dykt upp tack vare den teknologiska utvecklingen och förändringar i arbetsmarknaden. Det är fascinerande att tänka på hur snabbt nya jobb kan skapas och vilka möjligheter som finns för framtiden.

Sociala Mediechefer

För bara tio år sedan var sociala medier något vi mest använde för att hålla kontakt med vänner och familj. Idag är det en central del av marknadsföringsstrategier för företag. Sociala mediechefer ansvarar för att skapa och hantera innehåll på plattformar som Facebook, Instagram och Twitter. De analyserar engagemang, skapar kampanjer och arbetar för att bygga varumärkens närvaro online.

Apputvecklare

Smartphones har revolutionerat vårt sätt att leva och arbeta, och med dem kom ett enormt behov av appar. Apputvecklare designar och programmerar applikationer för mobila enheter. De arbetar med allt från spel och sociala nätverk till produktivitetsverktyg och hälsoprogram. Det är ett yrke som kräver både kreativitet och teknisk skicklighet.

Dataanalytiker

Med den explosionsartade tillväxten av data har rollen som dataanalytiker blivit ovärderlig för företag. Dataanalytiker samlar in, bearbetar och analyserar stora mängder data för att hjälpa företag att fatta informerade beslut. De kan arbeta inom en mängd olika områden, från marknadsföring och finans till sjukvård och sport.

Influencers

Influencers är personer som har byggt upp en stor följarskara på sociala medier och använder sin plattform för att påverka sina följare. De samarbetar ofta med företag för att marknadsföra produkter och tjänster. Influencers är en ny typ av marknadsförare som kombinerar personlig karisma med affärssinne.

UX/UI-designers

Användarupplevelse (UX) och användargränssnitt (UI) designers spelar en avgörande roll i utvecklingen av digitala produkter. UX-designers fokuserar på att göra produkterna användarvänliga, medan UI-designers ser till att produkterna är estetiskt tilltalande. Tillsammans skapar de digitala upplevelser som är både funktionella och visuellt tillfredsställande.

Cloud Computing-specialister

Med övergången till molnbaserade tjänster har behovet av specialister inom cloud computing ökat dramatiskt. Dessa experter hjälper företag att överföra sina data och applikationer till molnet, samt hantera och optimera dessa tjänster. De arbetar med att säkerställa säkerheten och effektiviteten hos molnlösningar.

AI-specialister

AI-specialister utvecklar och implementerar artificiell intelligens inom olika områden. Deras arbete kan innefatta allt från att skapa chatbots till att utveckla avancerade analysverktyg. AI-specialister är i framkant av teknologisk innovation och spelar en nyckelroll i att forma framtidens arbetsmarknad.

Utmaning: Utforska ett Nytt Yrke

Denna vecka vill jag utmana dig att utforska ett av de moderna yrken vi har diskuterat idag. Följ dessa steg:

  1. Gör research om yrket och ta reda på vilka färdigheter och utbildningar som krävs.

  2. Hitta en onlinekurs eller resurs som kan hjälpa dig att lära dig mer om yrket.

  3. Kontakta någon som arbetar inom området och ställ frågor om deras arbete och erfarenheter.

  4. Dela dina insikter med oss i kommentarsfältet och berätta vad du har lärt dig.

Ha en fantastisk fredag och låt nyfikenheten leda dig mot nya möjligheter!


Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik


KA:nummer 10074556 för Sollefteå


KA-nummer 10074721 för Kramfors



Tel: 070-600 17 00


Ds


14 visningar1 kommentar

1 Comment


Beatrice Hagenvald
Beatrice Hagenvald
Jun 14

Jag är där nu.

Jag har kollat på arbetsmarknaden om IT-support yrket, vad behövs för att kunna jobba med det.

Hittade att många sökte folk som har kunskap inom programmering/kodning.

Japp då läser jag en kurs inom det ämnet så jag kan få ett jobb inom yrket IT-support. Självklart är jag öppen för andra jobb, men kursen ökar chanserna till ett jobb.

Va inte rädd, det kan bli så bra i slut ändan. Trevlig helg

Like
bottom of page