top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Fredagsläsningen

De Mest Ovanliga och Roliga Jobben från Hela Världen

Fredag igen, kära läsare! Idag tänkte jag bjuda på något lite annorlunda och lättsamt. Vi ska ta en titt på några av de mest ovanliga och roliga jobben som finns runt om i världen. Förbered er på att både skratta och häpna!

Professionell Sovare

Ja, du läste rätt. Det finns människor som får betalt för att sova! Hotellkedjor och forskningsinstitut anställer professionella sovare för att testa sängar och sömnmiljöer. Tänk att få ligga i en bekväm säng hela dagen och ändå tjäna pengar. Inte illa, eller hur?

Vattenrutschbanetestare

En annan avundsvärd jobbroll är vattenrutschbanetestare. Dessa lyckliga individer får resa runt till olika vattenparker och prova nya rutschbanor. De bedömer faktorer som hastighet, säkerhet och den allmänna upplevelsen. Det är som att vara på semester hela tiden!

Professionell Kramare

I Japan har man tagit det här med mänsklig kontakt till en ny nivå med professionella kramare. Dessa personer erbjuder tjänster där de kramar och håller om sina klienter, vilket sägs minska stress och ensamhet. Ett värmande jobb, bokstavligt talat.

Chokladprovare

För alla chokladälskare där ute, tänk att få betalt för att äta choklad! Chokladprovare arbetar för chokladföretag och deras uppgift är att smaka på olika chokladsorter och ge feedback på smak, konsistens och kvalitet. En söt affärsidé, minst sagt.

Virtuell Inredningsarkitekt

Med den ökande populariteten av inredningsspel och appar har rollen som virtuell inredningsarkitekt uppstått. Dessa proffs designar virtuella rum och miljöer för spel och virtuella världar. Perfekt för den som älskar inredning men föredrar att arbeta digitalt.

Hundsurfinginstruktör

I Kalifornien kan man hitta hundsurfinginstruktörer som lär hundar att surfa. Ja, hundar! Det är en växande trend där hundägare vill att deras fyrbenta vänner ska kunna njuta av vågorna lika mycket som de själva gör. Ett jobb fyllt av skratt och viftande svansar.

Personlig Shopper för Husdjur

Ett annat jobb för djurälskare är personlig shopper för husdjur. Dessa yrkespersoner hjälper djurägare att hitta de bästa produkterna för deras husdjur, från kläder till leksaker och mat. Det är som att vara en stylist, fast för djur.

Utmaning: Skapa Ditt Drömjobb

Denna vecka vill jag utmana dig att tänka utanför boxen och skapa ditt eget drömjobb. Om du kunde välja vad som helst, vad skulle du göra? Kanske vill du bli en professionell Netflix-tittare eller en gourmetglassmakare? Skriv ner din idé och dela den med oss i kommentarsfältet!

Ha en fantastisk fredag och låt fantasin flöda!

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer 10074721 för Kramfors



Tel: 070-600 17 00


Ds



4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page