top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Stärk din självkänsla för ett framgångsrikt jobbsök


Välkommen tillbaka till "Feelgood-onsdag"! I dagens inlägg tar vi itu med hur du kan förbättra din självkänsla, vilket är fundamentalt för att navigera i jobbsöket med förtroende och optimism.

Reflektera över dina framgångar

Börja med att skapa en lista över dina tidigare framgångar, både stora och små. Detta hjälper dig att se och uppskatta din egen kompetens och förmåga, vilket är viktigt för att bygga självkänsla.

Öva självbekräftelser

Skriv ner positiva självbekräftelser som direkt adresserar dina styrkor och färdigheter. Repetera dessa affirmationer dagligen. Exempel kan vara "Jag är kompetent och kvalificerad" eller "Jag bidrar med unika värden".

Umgås med positiva influenser

Se till att du omger dig med människor och innehåll som lyfter dig och bekräftar ditt värde. Undvik miljöer eller personer som får dig att känna dig mindre värd.

Sätt realistiska mål

Genom att sätta uppnåeliga mål för dig själv och sedan uppnå dem kan du bygga en känsla av kompetens och framgång. Det är viktigt att dessa mål är anpassade så att de utmanar dig utan att vara överväldigande.

Lär dig att acceptera och lära från feedback

Ta emot feedback, både positiv och konstruktiv, som ett verktyg för personlig utveckling. Lär dig att skilja på konstruktiv kritik och negativ kritik som inte är nyttig.

Veckans utmaning

Denna vecka, välj en självbekräftelse och upprepa den varje morgon. Reflektera sedan i slutet av veckan om hur det påverkade din självkänsla och ditt jobbsökande.



Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer 10074721 för Kramfors

KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds


19 visningar0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page