top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag: Skärpta Lagkrav på Fysisk Aktivitet

Uppdaterat: 11 dec. 2023

I dagens "Feelgood Onsdag" ska vi prata om ett ämne som berör oss alla - hälsa och fysisk aktivitet. Den senaste tiden har det kommit förslag om skärpta arbetsmiljölagar i Sverige, där arbetsgivarens ansvar för att främja fysisk aktivitet blir tydligare. Det är en viktig utveckling som kan påverka både vårt välbefinnande och vår livskvalitet.


I den statliga offentliga utredningen med namnet "Varje rörelse räknas – hur skapar vi ett samhälle som främjar fysisk aktivitet?" diskuteras behovet av att öka den fysiska aktiviteten i vårt samhälle. Enligt utredningen är Sverige ett av de länder där befolkningen är mest orörlig. Vi tillbringar i genomsnitt 70 procent av vår dag stillasittande eller stående, och detta påverkar såväl vår psykiska som fysiska hälsa.


Att spendera långa timmar i stillhet kan ha negativa konsekvenser för vår hälsa. Fysisk inaktivitet är kopplad till en rad hälsoproblem, inklusive övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar samt mental ohälsa. Därför är det av största vikt att vi aktivt arbetar för att ändra våra vanor och öka vår dagliga fysiska aktivitet.


Förslaget om skärpta arbetsmiljölagar syftar till att öka medvetenheten om vikten av att inkludera fysisk aktivitet i vår vardag, även på arbetsplatsen. Arbetsgivare förväntas nu ta ett större ansvar för att skapa en arbetsmiljö som främjar rörelse och hälsa. Det kan inkludera allt från möjligheter till korta pauser för stretching och promenader till att skapa träningsutrymmen på arbetsplatsen.


Detta är ett steg i rätt riktning för att förbättra vår hälsa och välmående. Att inkludera mer fysisk aktivitet i vår vardag kan göra underverk för både kropp och själ. Det är inte bara bra för vår fysiska hälsa utan kan även bidra till att minska stress och öka vår produktivitet.

Som medarbetare och individer har vi också ett ansvar att ta hand om vår egen hälsa. Genom att vara medvetna om vikten av rörelse och aktivitet kan vi alla bidra till att skapa en hälsosammare arbetsmiljö och samhälle.


Så låt oss ta tillfället i akt att reflektera över våra egna aktivitetsnivåer och hur vi kan inkludera mer rörelse i vår vardag. Genom små förändringar kan vi tillsammans göra stora framsteg mot en friskare och gladare tillvaro.


Det är Feelgood Onsdag, och det är dags att sätta hälsan i fokus!


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



1 visning0 kommentarer

Comments


bottom of page