top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag: Positivt Tänkande i Jobbsökandet. Du kan få hjälp via Rusta och matcha!

Välkommen till en Resa av Positivitet!

I dagens uppkopplade och snabba värld kan jobbsökande vara en berg- och dalbana av känslor. I denna serie vill vi utforska och förstärka kraften i positivt tänkande. Att hålla en positiv inställning är inte bara bra för din mentala hälsa, det kan faktiskt öppna nya dörrar och möjligheter i din karriär.


Varför Positivt Tänkande Är Viktigt

Ett positivt tankesätt är mer än bara 'att tänka glada tankar'. Det handlar om att skapa en grund för motståndskraft och flexibilitet. När vi står inför motgångar, som ett avslag från en jobbansökan, hjälper ett positivt tankesätt oss att se dessa erfarenheter som läromöjligheter snarare än misslyckanden.


Grundläggande Mindfulness-Övningar

Låt oss börja med något enkelt, men kraftfullt: mindfulness. Dessa övningar hjälper dig att förankra dig i nuet, minska stress och öka ditt fokus. Här är en enkel övning du kan göra varje morgon:

  1. Hitta en bekväm sittplats.

  2. Stäng ögonen och ta några djupa andetag.

  3. Fokusera på din andning. Om dina tankar vandrar, försiktigt föra tillbaka fokus till andningen.

  4. Föreställ dig att med varje andetag, fyller du din kropp med lugn och med varje utandning, släpper du stress och oro.


Dagens Utmaning

Ta dig fem minuter för att sitta i tystnad och meditera. Tänk på dina mål och drömmar. Föreställ dig hur du uppnår dem. Vad känner du? Vad ser du?

Denna resa av positivt tänkande är lika mycket din som vår. Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina erfarenheter och tankar i kommentarerna. Tillsammans kan vi bygga en stödjande gemenskap som lyfter varandra i våra jobbsökande äventyr.


Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


Rusta och matcha

5 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page