top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag: Positivitet och strategier för arbetssökande. Nytt jobb via Rusta och matcha!

Inledning

Välkommen till "Feelgood-Onsdag", en blogg dedikerad till att stärka och inspirera dig som är på jobbjakt. Att söka jobb kan vara en utmanande process, fylld med både höjdpunkter och motgångar. Därför är det viktigt att ta hand om sig själv och hitta sätt att bibehålla optimism och energi.

Övning 1: Daglig Tacksamhetslista

Börja varje morgon med att skriva ner tre saker du är tacksam för. Detta kan vara allt från en god kopp kaffe till stödet från en vän. Forskning visar att tacksamhet ökar positiva känslor och kan ge en mer optimistisk syn på livet.

Tips för CV och Personligt Brev

Ett välskrivet CV och personligt brev är din biljett till en intervju. Kom ihåg att anpassa dessa för varje jobbansökan. Här är några punkter att tänka på:

  • Tydlighet och Struktur: Gör ditt CV lättläst med en tydlig struktur.

  • Relevanta Erfarenheter: Inkludera erfarenheter och färdigheter som är relevanta för tjänsten.

  • Personlig Touch: Visa din personlighet i ditt personliga brev. Berätta varför just du passar för jobbet.

Övning 2: Visualiseringsteknik

Visualisering är en kraftfull teknik för att förstärka självförtroendet. Stäng ögonen och föreställ dig att du är på en arbetsintervju. Visualisera dig själv som lugn, förtroendeingivande och kompetent. Öva detta regelbundet.

Nätverkande

Kom ihåg att nätverkande är en viktig del av jobbsökandet. Delta i branschrelaterade evenemang, gå med i LinkedIn-grupper, och var aktiv i dina professionella nätverk. Det är ofta via kontakter som jobbmöjligheter uppstår.

Övning 3: Affirmationer

Skriv ner positiva affirmationer och läs dem högt för dig själv. Exempelvis "Jag är kompetent och förtjänar ett bra jobb" eller "Jag är en stark kandidat och ger inte upp". Dessa kan bidra till att öka ditt självförtroende.

Avslutning

Kom ihåg att varje nej är ett steg närmare ett ja. Varje intervju är en erfarenhet och en möjlighet att lära och växa. Ta hand om dig själv under denna resa, och glöm inte att fira dina framsteg, stora som små.


Rusta och Matcha


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



Rusta och matcha

14 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page