top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag med Rusta och matcha

Välkommen till Feel-Good onsdag!


Idag utforskar vi de grundläggande elementen för att främja en positiv företagskultur. Företagskulturen är hjärtat i varje organisation, formar dess identitet, styr dess handlingar och påverkar medarbetarnas attityder. Låt oss utforska sju grundläggande pelare för att konstruera en livlig och upplyftande företagskultur.

  1. Geografisk Inspiration: Platsen spelar roll! För startups kan valet av arbetsplats omgiven av likasinnade entreprenörer, trendiga caféer och levande samhällen ge ditt företag en kreativ energi. Låt din omgivning vara en källa till inspiration.

  2. Kulturell Passform: När du bygger ditt team, prioritera personlighet över CV:n. Let efter individer vars värderingar överensstämmer med din företagskultur och som för med sig rätt attityd. Kom ihåg, du kan lära färdigheter, men du kan inte lära karaktär.

  3. Kulturellt Beskydd: Utrota negativitet. Negativa attityder kan förgifta källan till din företagskultur. Tveka inte att adressera och avlägsna personer som underminerar det positiva klimatet i ditt team. En sund kultur kräver vård och skydd.

  4. Fira Framgång: Glöm inte att fira segrar, stora som små! Att erkänna och belöna prestationer främjar sammanhållning och höjer moralen. Oavsett om det är att landa en ny klient eller nå en milstolpe, se till att uppmärksamma framgångarna längs vägen.

  5. Transparens och Kommunikation: Öppenhet skapar förtroende. Håll dina anställda informerade och engagerade. Dela med dig av företagets framsteg och utmaningar, och skapa en atmosfär där öppen dialog uppmuntras.

  6. Flexibla regler: För att främja en öppen och tillitsfull miljö är det viktigt att ha flexibla regler som möjliggör individuella behov och preferenser. Att vara alltför strikt kan skapa en känsla av att medarbetarna inte är tillräckligt ansedda och kan begränsa deras kreativitet och produktivitet. Genom att visa att du värdesätter och respekterar varje individ skapar du en företagskultur som uppmuntrar tillväxt och samarbete.

  7. Ledarskapets ansvar: För att skapa och upprätthålla en positiv företagskultur måste ledarskapet ta ledningen. Det är avgörande att toppledningen är förebilder och exemplifierar de värderingar och normer som företaget strävar efter. Genom att engagera sig aktivt i att främja en hälsosam och positiv arbetsmiljö kan ledningen skapa en grund för långsiktig framgång och tillväxt.


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


7 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page