top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag med Rusta och Matcha

En Klar Vision Gör Skillnad - Vad är en Vision? Definition och Betydelse


En vision är som ett öga som symboliserar en person med en klar syn över vad de vill skapa och uppnå med sitt företag. Det är inte bara ett mål som är mätbart eller tidsbegränsat, utan något större som sträcker sig bortom det uppenbara.


Bra visioner ger energi och riktning åt företag, särskilt i mindre företag där grundarens personlighet kan översättas till en vision som reflekterar företagets unika kännetecken. En vision är något att sträva efter, något som kan motivera och guida företagets medarbetare.

Exemplet med Ikea visar hur en tydlig vision kan vara vägledande för hela företaget. Genom att betona "många människor" i sin vision, visar Ikea att de ser sina kunder som individer med unika behov och önskemål, snarare än en anonym massmarknad.


Det är förvånansvärt att många företag saknar en klar vision. När den finns, är den ibland varken tydlig eller koncentrerad, särskilt i mindre och medelstora företag där ägaren har en central roll. Att formulera en vision handlar om att koka ner företagets affärsidé till dess kärna och skapa något som kan inspirera och motivera både internt och externt.


Att ta fram en vision är en utmanande process, men det är viktigt att den är kortfattad, begriplig och engagerande. Den ska inte bara beskriva vad företaget gör, utan också varför det gör det och hur det skiljer sig från andra företag. En vision bör vara ett destillat av företagets affärsidé och syfte, och den bör förmedla grundarens ursprungliga tankar och värderingar.


För att vara effektiv bör en vision också vara motiverande och vägledande för företagets medarbetare och kunder. Den ska visa vägen framåt och lyfta fram vad som gör företaget unikt. Att ta fram en vision är en viktig intellektuell övning för företagsledningen och kan hjälpa företaget att utveckla sin profil och affärsplan.


Vad är din vision, eller drömjobb? Att författa en sådan kan hjälpa dig att komma närmare målet, även i ditt jobbsökande!


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds


15 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page