top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag - med Rusta och matcha

Chefers Dröm om Återhämtning och Balans 2024

Välkomna till Feelgood-Onsdag, där vi idag riktar strålkastaren mot arbetslivets kärna och vad som verkligen betyder något för vårt välbefinnande. I en värld som ständigt förändras och utmanar våra gränser, har behovet av återhämtning och balans blivit mer framträdande än någonsin. Chefs senaste undersökning från 2024 ger oss en tydlig inblick i vad som toppar chefers önskelista för året: Mer tid för återhämtning och en bättre balans mellan arbetsliv och fritid.

Vikten av Återhämtning

Efter ett 2023 fyllt av utmaningar, från pandemins långdragna skugga till geopolitiska oroligheter och ekonomiska svängningar, står det klart att vi mer än någonsin behöver hitta sätt att återhämta oss. Chefer över hela spektrumet uttrycker ett djupt behov av att hitta den där heliga gralen av work-life balance, inte bara för sin egen del utan också som en modell för deras team.

Proaktiv Återhämtning i Vardagen

Margaretha Öström, en framstående organisationskonsult och chefscoach, påminner oss om att återhämtning bör ske proaktivt i vardagen och inte enbart under den årliga semestern. Det är de små pauserna, de medvetna valen att stanna upp och andas, som bygger vår långsiktiga uthållighet och motståndskraft.

En Balanserad Tillvaro

Balansen mellan arbetsliv och fritid har seglat upp som en av de mest eftertraktade aspekterna av modern arbetskultur. I takt med att arbetslandskapet förändras, med distansarbete och digitala nomader som nya normer, har vi en unik möjlighet att omdefiniera vad denna balans innebär. Det handlar inte längre bara om antalet arbetstimmar, utan om kvaliteten på våra liv både inom och utanför arbetsplatsen.

Kompetensutveckling som Nyckel till Välbefinnande

Förutom återhämtning och balans lyfter undersökningen fram behovet av kontinuerlig kompetensutveckling. I en värld där förändring är det enda konstanta, är förmågan att anpassa sig och växa tillsammans med dessa förändringar kritisk. Chefer ser kompetensutveckling inte bara som ett sätt att hålla sig relevanta, utan också som en källa till personlig tillfredsställelse och motivation.

Avslutande Tankar

I tider av osäkerhet och ständig förändring, blir behovet av återhämtning, balans och utveckling allt mer akut. Denna onsdagsreflektion bjuder in oss att fundera över vår egen situation: Hur prioriterar vi återhämtning? Har vi hittat vår balans? Och på vilket sätt investerar vi i vår egen kompetensutveckling?

Låt oss ta dessa insikter från chefers önskelista som en påminnelse om att oavsett vår position, är vårt välbefinnande och vår utveckling fundamentala för att inte bara överleva utan blomstra i det moderna arbetslivet. Feelgood-Onsdag är här för att inspirera till en mer medveten närvaro i både arbetslivet och privatlivet. Tillsammans kan vi skapa en framtid där balans och återhämtning inte bara är önskvärda, utan en integrerad del av vårt dagliga liv.


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds



Rusta och matcha

14 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page