top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-Onsdag: Liten ansträngning för långsiktiga hälsoeffekterNya insikter för ett hälsosammare liv. Rusta och matcha kan hjälpa dig!


I jakten på bättre hälsa och välmående, är det lätt att tro att endast de stora ansträngningarna räknas. Vi dras till tanken på 10 000 steg om dagen, regelbundna löprundor, och svettiga pass på gymmet. Men ny forskning visar att vägen till bättre hälsa kanske inte är så omfattande som vi trott. Faktum är att även den minsta fysiska aktiviteten kan göra stor skillnad.


Varje litet steg räknas

Sara Hammarkrantz lyfter i sin artikel fram att även korta perioder av intensiv aktivitet, som att ta trapporna istället för hissen eller springa till bussen, kan ha betydande hälsofördelar på lång sikt. Forskning av Emmanuel Stamatakis visar att bara en eller två minuters intensiv aktivitet några gånger om dagen kan minska risken att dö inom de närmaste sju åren med hela 40 procent. Ytterligare studier har kopplat samman tre och en halv minuts daglig aktivitet med en ungefärlig 18-procentig minskning i cancerrisken.


Små förändringar, stora resultat

Denna upptäckt understryker att det aldrig är för sent att börja med fysisk aktivitet, och att det inte krävs enorma tidsåtaganden för att se hälsofördelar. Det handlar om att ta tillvara på de små möjligheterna under dagen att öka hjärtats slag och aktivera musklerna.


Utmaning för veckan

Den här veckan uppmanar vi dig att införliva små stunder av intensiv aktivitet i din vardag. Tänk på det som ett enkelt men betydelsefullt steg mot en bättre hälsa. Kanske väljer du trapporna framför hissen, gör några snabba övningar vid skrivbordet, eller hoppar rep ett par minuter. Låt dessa korta aktivitetsstunder bli en naturlig del av din dag och upptäck de långsiktiga fördelarna med att bara röra på sig lite extra.

Låt oss tillsammans upptäcka kraften i små förändringar och omfamna varje tillfälle att förbättra vår hälsa. Feelgood-Onsdag handlar om att hitta glädje i de små stegen, och idag firar vi just det – kraften i den lilla ansträngningen som leder till stor förändring.


Tänk på detta nästa gång du står inför valet att röra på dig – varje steg, hur litet det än må vara, bidrar till din hälsa på lång sikt.


Rusta och matcha

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990



Tel: 070-600 17 00


Ds




6 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page