top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Kraften i socialt stöd – Bygg ditt nätverk för framgång


Välkommen tillbaka till "Feelgood-onsdag"! Att navigera i jobbsökandets värld kan vara en ensam upplevelse, men det behöver inte vara så. Dagens tema är att bygga och underhålla ett stödjande nätverk som kan erbjuda vägledning, råd och uppmuntran.

Identifiera ditt stödbehov

Fundera på vilken typ av stöd du mest behöver i din jobbsökning. Är det karriärrådgivning, feedback på dina ansökningshandlingar, eller bara någon att prata med när det känns tufft? Att veta detta hjälper dig att rikta in dig på rätt personer i ditt nätverk.

Aktivera befintliga relationer

Titta på ditt nuvarande nätverk och identifiera personer som tidigare har erbjudit stöd eller som kan tänkas vara till hjälp nu. Ta initiativ till att återknyta kontakten och uttrycka ditt behov av stöd.

Utöka ditt nätverk

Delta i branschspecifika evenemang, både online och offline, för att träffa nya människor. Använd sociala medier och yrkesnätverksplattformar som LinkedIn för att förbinda dig med likasinnade och potentiella mentorer.

Ge tillbaka

Nätverkande handlar inte bara om att ta emot utan också om att ge. Se hur du kan bidra till andras framgång. Det kan vara allt från att dela en användbar artikel till att erbjuda ditt stöd i andras jobbsökning.

Skapa en nätverksrutin

Sätt upp regelbundna tider i din kalender för att underhålla och utöka ditt nätverk. Det kan vara månatliga incheckningar, deltagande i regelbundna branschmöten eller regelbunden interaktion på sociala medier.

Veckans utmaning

Den här veckan, försök att återknyta kontakten med en gammal kollega eller klasskamrat. Diskutera era nuvarande professionella vägar och se hur ni kan stödja varandra i era karriärer.

Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer 10074721 för Kramfors

KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds


12 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page