top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Håll lågan levande – Upprätthåll din motivation under jobbsöket


Välkommen tillbaka till "Feelgood-onsdag"! Att söka jobb kan vara en lång och ibland nedslående process. Denna vecka delar vi tekniker för att hålla motivationen uppe och inte tappa hoppet.

Identifiera dina motivationskällor

Reflektera över vad som motiverar dig i din jobbsökning. Är det drömmen om en ny karriär, möjligheten att flytta till en ny stad, eller kanske möjligheten att bidra med dina unika färdigheter? Skriv ner dessa drivkrafter och påminn dig själv om dem regelbundet.

Sätt upp små, hanterbara mål

Bryt ner din jobbsökningsprocess i mindre, mer hanterbara mål. Det kan vara så enkelt som att skicka ut tre ansökningar per vecka eller nätverka med en ny person varje månad. Dessa små segrar kan ge en känsla av framsteg och hålla din motivation på topp.

Omge dig med positiva påminnelser

Skapa en inspirerande arbetsmiljö med positiva citat, bilder från tidigare framgångar eller påminnelser om dina mål. Dessa kan fungera som en daglig dos av inspiration och hjälpa dig att hålla ögonen på priset.

Sök stöd från andra

Jobbsökande behöver inte vara en ensam process. Engagera dig i jobbsökningsgrupper, gå med i professionella nätverk eller planera regelbundna möten med en mentor. Att ha stöd från andra kan öka din energi och ge nya perspektiv på din jobbsökning.

Lär dig från varje erfarenhet

Varje intervju och varje kontakt är en möjlighet att lära. Ta dig tid att reflektera över vad varje erfarenhet kan lära dig om din bransch, dina färdigheter och även dina önskemål. Denna lärande inställning kan göra processen mer givande.

Veckans utmaning

Den här veckan, försök att införliva en ny teknik för att hålla din motivation uppe. Kanske planerar du en belöning för varje steg du tar, eller så börjar du dagen med en positiv bekräftelse relaterad till ditt jobbsökande.


Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds


4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page