top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Håll hoppet uppe – Bevara optimismen under jobbsöket


Välkommen tillbaka till "Feelgood-onsdag"! Dagens tema är hur du kan bibehålla en optimistisk inställning under jobbsöket, även när utmaningarna staplas på.

Visualisera din framgång

En kraftfull teknik för att behålla optimismen är att regelbundet visualisera din framgång. Ta dig tid att föreställa dig att du får ditt drömjobb, hur det känns att arbeta där, och de positiva förändringarna det medför i ditt liv.

Omringa dig med positivitet

Se till att din miljö stödjer en positiv mindset. Det kan innebära allt från att dekorera din arbetsplats med inspirerande citat till att välja podcasts och böcker som lyfter din anda.

Upprepa positiva bekräftelser

Skapa och upprepa positiva bekräftelser som riktar sig mot ditt jobbsök. Det kan vara sådant som "Jag är på rätt väg" eller "Varje nej för mig närmare ett ja".

Håll dig aktiv

Fysisk aktivitet är inte bara bra för kroppen utan också för sinnet. Regelbunden motion kan öka dina endorfiner och hjälpa dig att se saker från en ljusare sida.

Skriv dagbok

Att föra en dagbok där du reflekterar över dina dagliga erfarenheter och lärdomar kan hjälpa dig att se din utveckling och bibehålla hoppet. Fokusera på att skriva ner positiva händelser och vad du är tacksam för.

Veckans utmaning

Den här veckan, prova att börja varje dag med att skriva ner tre saker du ser fram emot eller är tacksam för. Notera hur detta påverkar din inställning under dagen.



Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå KA-nummer 10074721 för Kramfors

KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds


23 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page