top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Feelgood-onsdag: Hantera stress och osäkerhet under jobbsöket


Välkommen tillbaka till "Feelgood-onsdag"! Denna vecka utforskar vi tekniker för att hantera stress och osäkerhet som ofta följer med jobbsöket. Att lära sig reglera sina känslor kan göra stor skillnad i hur du upplever jobbsökningsprocessen.

Identifiera stresskällor

Börja med att identifiera vad som orsakar mest stress i ditt jobbsök. Är det osäkerheten i att inte veta när du får ett jobb, är det avslagen, eller kanske pressen från intervjuer? Att veta vad som triggar din stress är det första steget mot att hantera den.

Använd avslappningstekniker

Lär dig avslappningstekniker som djupandning, progressiv muskelavslappning eller meditation. Dessa metoder kan hjälpa till att minska omedelbar stress och främja ett lugnare sinne.

Skapa en rutin

Att ha en daglig rutin kan minska stress genom att skapa en känsla av ordning och förutsägbarhet. Inkludera tid för jobbsök, men också tid för avkoppling och aktiviteter som du njuter av.

Öva på att vara närvarande

Mindfulness kan vara en kraftfull teknik för att hantera osäkerhet och stress. Öva på att vara närvarande i nuet istället för att oroa dig för framtiden. Detta kan minska stress och öka din livskvalitet.

Sök stöd

Tala om dina erfarenheter och känslor med vänner, familj eller en supportgrupp. Att uttrycka vad du går igenom kan lätta på din bördan och ge nya insikter och stöd.

Veckans utmaning

Den här veckan, prova en ny avslappningsteknik varje dag. Notera hur varje teknik påverkar din stressnivå och vilka som är mest effektiva för dig.

Rusta och Matcha med Jobhunter

Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 För Sollefteå



Tel: 070-600 17 00


Ds


19 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page