top of page
  • Skribentens bildJobhunter

Träna på att tänka positivt!

Inledning

Välkommen till Feelgood-onsdag, en plats där vi fokuserar på att må bra och hitta kraften inom oss för att övervinna utmaningar. Idag ska vi utforska hur en positiv attityd kan transformera ditt liv och ge dig nya perspektiv, särskilt om du är mitt i jobbsökandet.

Kraften i en Positiv Attityd

I min resa har jag upptäckt en av de mest kraftfulla sanningarna som kan transformera inte bara vårt ledarskap utan även hur vi lever våra liv. Det är den enkla men djupgående insikten att vi har makten att välja våra attityder, oavsett situationen. Det handlar inte bara om att se glaset som halvfullt; det handlar om att förstå att vårt perspektiv kan påverka vår resa genom både lugna och stormiga vatten.

Föreställ dig att vakna varje dag med tron att du håller tyglarna till dina tankar och känslor. I varje utmaning har du autonomi att välja positivitet över negativitet, hopp över förtvivlan. Detta betyder inte att svårigheter inte kommer att uppstå, men snarare att vår reaktion på dessa svårigheter är inom vår kontroll. Fördelarna med att anta en sådan positiv syn är enorma, allt från förbättrat välbefinnande till större framgångar i våra strävanden.

Varje Dag är en Ny Möjlighet

Varje dag har du makten att lysa upp din väg med positivitet, omvandla utmaningar till möjligheter och forma din livsresa med de val du gör. Men varför är positivitet så kraftfullt? Det beror på att det öppnar oss för möjligheter. En positiv attityd låter oss se möjligheter i hinder, lärdomar i misslyckanden och tillväxt i utmaningar. Det är bränslet som driver oss att fortsätta, även när vägen är tuff.

Konkreta Steg för en Positiv Attityd

  1. Börja Dagen Med Tacksamhet: Ta några minuter varje morgon för att reflektera över vad du är tacksam för. Det kan vara små saker som en god kopp kaffe eller större händelser som stöd från nära och kära.

  2. Omge Dig Med Positiva Människor: Välj att tillbringa tid med människor som inspirerar och lyfter upp dig, snarare än de som drar ner dig.

  3. Öva Självmedkänsla: Var snäll mot dig själv. Erkänn dina prestationer och förlåt dig själv för misstag.

  4. Sätt Små, Uppnåeliga Mål: Istället för att fokusera på stora, ibland överväldigande mål, sätt små delmål som du kan nå på vägen.

  5. Hitta Glädje i Det Enkla: Lär dig att uppskatta de små ögonblicken av glädje och lycka i vardagen.

Utmaning och Uppgift till Dig

Nu är det din tur! För att verkligen känna kraften i positivitet, utmana dig själv denna vecka med följande uppgift:

Utmaning: Skriv ner tre saker varje dag som du är tacksam för och tre positiva saker som har hänt under dagen. Gör detta i en vecka och reflektera över hur det påverkar ditt välmående och din syn på livet.

Uppgift: Dela en av dina tacksamhetspunkter eller positiva händelser på sociala medier med hashtaggen #FeelgoodOnsdag och inspirera andra att göra detsamma.

Tack för att du läser Feelgood-onsdag! Kom ihåg, att välja positivitet är ett val du kan göra varje dag, och det valet har kraften att förändra ditt liv.



Rusta och Matcha med Jobhunter


Ps


Visste du att vi nu är sökbara som leverantör till arbetsförmedlingens program Rusta och Matcha? Om du har rätt till tjänsten, välj Jobhunter och låt oss jaga ditt nästa jobb!


KA:nummer 10073990 för Övik

KA:nummer 10074556 för Sollefteå

KA-nummer 10074721 för Kramfors

KA-nummer: 10074775 för Sundsvall



Tel: 070-600 17 00


Ds


13 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page